Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalifisering

Reagerer på Lagerbäcks 11 utvalgte mot Tsjekkia: - Jeg hadde ikke tatt ut det laget

Dagbladets fotballkommentator etterlyser Mats Møller Dæhli. 

KLAR FOR KAMP: Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Lars Lagerbäck. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - Tsjekkia, på Eurosport klokka 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck har tatt ut sin andre startoppstillingen for Norge. Laget møter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen klokka 20.45.

- Jeg hadde ikke tatt ut det laget. Men så er jeg heller ikke landslagssjef, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen, som først og fremst savner Mats Møller Dæhli.

Her er laget mot Tsjekkia.

Keeper: Rune Almenning Jarstein.

Forsvar: Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen og Haitam Aleesami.

Midtbane: Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen, Sander Berge og Jo Inge Berget.

Angrep: Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund.

Om laget sier Pedersen:

- Det aller viktigste, og det gleder meg, er at Sander Berge starter. Jeg mente han burde startet mot Nord-Irland i Belfast. Nå får han sjansen og det er strålende.

KOMMENTATOR:  Morten Pedersen. 
KOMMENTATOR:  Morten Pedersen.  Vis mer

- Det som skuffer meg med laguttaket, er at Mats Møller Dæhli ikke får sjansen fra start, men vrakes til fordel for Mohamed Elyounoussi. I Belfast kom Mats som vanlig inn og forandret kampens karakter og var Norges beste igjen. Jeg synes det er rart at han ikke starter.

Pedersen fortsetter:

- Jeg er ikke overrasket over at Håvard Nordtveit får den ene stopperplassen ved siden av Tore Reginiussen. Men jeg ville valgt Gustav Valsvik, som ikke gjorde seg bort i debuten mot Nord-Irland. Han var bedre enn Nordtveit og spiller fast i Braunscheweig i Tyskland.

- Det siste ankepunktet - og det må jeg fortsatt få mene - er at jeg ville hatt Birger Meling på venstrebacken. Haitam Aleesami har store og gode offensive egenskaper - det så vi under Per-Mathias Høgmo - men på landslaget har han også vist klare defensive mangler. Jeg føler at vi når vi kommer til 2018, så er Meling venstrebacken. Og da bør han få så mange kamper som mulig.

- Spissparet er som ventet, sier Pedersen om Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund.

Norge tapte den første kampen under Lagerbäck, mot Nord-Irland, med 0-2. Laget er sjanseløst på et VM-sluttspill i Russland neste sommer.

Hele Norges coronakart