Åge Hareide:

Reagerer på landslagsbråket

Rosenborg-sjef, og tidligere landslagstrener Åge Hareide (67), er klar på hva han mener er mest uakseptabelt i bråket mellom Alexander Sørloth (24), og landslagstrener Lars Lagerbäck (72).

ROSENBORG-SJEF: Åge Hareide på sidelinja på Sarpsborg Stadion søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB
ROSENBORG-SJEF: Åge Hareide på sidelinja på Sarpsborg Stadion søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert

SARPSBORG (Dagbladet): Det har blåst rundt landslaget den siste tida. Forrige uke publiserte VG en sak, hvor de avslørte at Lagerbäck dro opp en to år gammel bom på åpent mål foran hele spillergruppa.

I etterkant gikk fotballforbundet ut med en pressemelding, hvor Lagerbäck unnskyldte meldingen til Sørloth, men hevdet at Sørloth i forkant hadde kalt ham, og assistent Per Joar Hansen, for inkompetente. Noe Sørloth seinere har nektet for at stemmer. Søndag kom meldingen om at partene er enige om å legge bråket bak seg.

- Jeg synes det verste er at det kommer ut, sier Rosenborg-trener Åge Hareide på spørsmål om hva han mener om bråket den siste uka.

- Hvordan ville du reagert om du hadde funnet ut hvem som lekket informasjonen?

- Det vet jeg ikke, det tror jeg at jeg hadde tatt med gruppa hva vi skulle gjort, svarer han.

HYLLES: Åge Hareide tok i dag fatt på jobben med å frakte Rosenborg tilbake til toppen av Eliteserien. Spillerne mener 66-åringen er riktig mann for jobben. Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Spekulerer ikke

Landslagsspiller, og RBK-profil Markus Henriksen, uttalte seg til Adresseavisen-podkasten Rasmus & Saga, at lekkasjen irriterte ham, men hevder ikke det har vært noe prat blant landslagsspillerne om hvem som står bak lekkasjen.

- Nei, vi har så mye å gjøre på fritida at det orker vi ikke bry oss om, sa midtbanespilleren til Dagbladet etter trøndernes 2-1-seier på Sarpsborg stadion.

Han sa videre at han håper Sørloth og ledelsen får snakket ut om ting, og at det er til det beste for landslaget.

- Aldri opplevd

Hareide var landslagstrener for Norge mellom 2003 og 2008, hvor han måtte sende Steffen Iversen hjem fra samling etter en fest, og seinest for Danmark fra 2016 til i sommer. Også der blåste det, blant annet med utelatelsen av La Liga-profil Daniel Wass.

- Jeg tror alle vi som opplever det fra utsida synes det er utidig. Det som har vært snakka om på et slikt møte skal alltid holdes internt. Det kan være diskusjoner og uenigheter når man diskuterer, og det kan være høylytt, forklarer han.

- Har du selv opplevd noe liknende som denne situasjonen som trener?

- Nei.

- Hadde du akseptert å bli kalt inkompetent av en spiller?

- Jeg vet faktisk ikke. Av og til, når du mislykkes, er både spillere og trenere skuffet, da kan ting bli sagt, og oppfattet på negativ måte. Det er vanskelig å si, og i øyeblikket har vi to forskjellige versjoner, først må vi vite hvilken som er riktig, svarer trenerveteranen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer