CHEERLEADING:  Dette er pauseunderholdningen under hockey-VM i Russland.
CHEERLEADING: Dette er pauseunderholdningen under hockey-VM i Russland.Vis mer

Reagerer på lettkledde damer i hockey-VM

- Det er absolutt ikke greit.

(Dagbladet): Hockey-VM er i gang for fullt i Russland. Vertsbyene er Moskva og St. Petersburg, men det er ikke bare spillet på isen som skaper overskrifter.

- Det er absolutt ikke greit, sier landslagstreneren for Damkronorna i Sverige - Leif Boork (66) - og sikter til lettkledde kvinner på tribunen.

Helt konkret dreier det seg om kvinner som driver med cheerleading. I pauser på isen dukker de opp på tribunen, og forsøker å fyre opp stemningen blant publikum.

- Jeg synes det gjør kvinnene til objekter i en mannsdominert idrett, sier Boork til den svenske avisa Expressen.

SJEF FOR DAMKRONORNA:  Leif Boork. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix
SJEF FOR DAMKRONORNA: Leif Boork. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg synes det bekrefter tradisjonelle stereotyper når det gjelder visse mannsdominerte idretter. Du ser det samme innen for eksempel motorsport når biler skal vises fram. Du ser jo ingen menn som sitter der.

Avstand Boork har vært trener for Damkronorna siden 2013. I løpet av den tida har det aldri vært cheerleaders på hockey-VM for damer.

- Jeg tar absolutt avstand fra det. Samtidig skal vi passe oss i alle typer spørsmål der noen gjør ting annerledes enn oss. Vi skal ikke tro at vi er i sentrum av verden, erkjenner Boork.

Damkronornas tidligere keeper, Valentina Lizana Wallner, er ikke like negativt innstilt:

- Cheerleading er også en sport som jeg synes er kul. Det er synd at noen ser på det som lettkledde jenter, sier Wallner, som nå er ekspertkommentator for Dicovery Networks.

- Jeg hadde gjerne sett at det var cheerleading i svensk hockey også. Men de trenger kanskje ikke å ha på seg bikini, påpeker hun.

- Forstyrrelser er bra Den russiske hockeyligaens Twitter-konto er heller ikke negativ:

- En spennende kamp. Litt forstyrrelser nå og da er bare bra, lød Twitter-meldingen da Russland tapte 0-3 for Tsjekkia fredag.