ÆRLIG: I en ny reklamevideo for Gillette Brasil, kommer Neymar med en rekke innrømmelser og tanker rundt seg selv - både som person og som fotballspiller. Video: Gillette Brasil Vis mer

Reagerer på Neymars VM-unnskyldning: - Patetisk

Superstjerna Neymar forsvarer seg selv i reklamefilm i samarbeid med Gillette. Det skaper reaksjoner.

Det var høye forventninger knyttet til Brasil og superstjerna Neymar før årets fotball-VM i Russland.

Brasil tok seg videre fra gruppe E med to seire og ett tap, før de slo Mexico i 16-delsfinalen. I kvartfinalen sa det stopp, da årets bronsevinner Belgia slo Brasil 2-1.

Men både under og etter mesterskapet er det noe helt annet enn Brasils plassering som har fått oppmerksomhet verden over.

Neymar ble kritisert under VM for sin dårlige og gjentatte filming under kamper, og det hele toppet seg da den sveitsiske TV-kanalen RTS Sport fant fram stoppeklokka og tok tida på hvor lenge 26-åringen hadde ligget på gresset.

I de tre innledende kampene samt i 16-delsfinalen mot Mexico, hadde superstjerna ligget nede i nesten 14 minutter. Mest av alle, men det er kanskje ikke så rart. Neymar var nemlig den spilleren som også hadde blitt taklet flest ganger etter fire kamper.

- Oppfører meg som en drittunge

Brasils nummer 10 viste fram sin teatralske side flere ganger i mesterskapet, noe som fikk resten av verden til å reagere med morsomheter og vitser.

I tida etter mesterskapet har mange lurt på om Neymar skulle uttale seg om taklingene og filminga fra VM. På søndag var ventetida endelig over, da han i samarbeid med selskapet Gillette, hadde en halvannet minutt lang video i beste sendetid på brasiliansk TV: Klokka 21.56 i reklamepausen til et av landets mest populære TV-show, Fantástico.

- Skotupp i leggen, et spark i ryggraden, et tråkk på foten, innleder Neymar i videoen, og innrømmer videre at han noen ganger overspiller på banen.

FINALE: Assisterende landslagstrener Per Joar Hansen og Juventus-proff Ingvild Isaksen oppsummerer årets VM, og ser frem til årets siste VM-kamp. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer

Så sier han at publikum og TV-seere ikke har noen aning om hva han går gjennom på utsiden av banen, og at han ikke går forbi pressekorpset uten å stoppe fordi han bare liker å vinne.

- Men fordi jeg fortsatt ikke vet hvordan jeg skal takle det å skuffe dere. Når jeg oppfører meg som en drittunge, så er det ikke fordi jeg er et bortskjemt barn. Men fordi jeg fortsatt ikke har lært meg hvordan jeg skal takle en frustrasjon.

Får kritikk

Superstjerna sier videre at supporterne kanskje mener han har falt for mye. Selv mener han at han ikke har falt, men gått i oppløsning på grunn av kritikken mot ham. Men nå har han brukt tid på å se seg i speilet og blitt en ny mann.

- Jeg falt. Men det er bare de som faller som kan reise seg igjen. Dere kan fortsette å kaste steiner på meg. Eller så kan dere kaste steinene bort og heller hjelpe meg opp. For når jeg reiser meg, så ser jeg hele landet som reiser seg med meg, avslutter Neymar.

Videoen har ikke overraskende gått sin runde i sosiale medier. Noen hyller Neymar og støtter ham, mens andre ikke helt har godtatt den noe spesielle unnskyldningen til Neymar.

Lucas Sposito fra São Paulo skriver i et innlegg hos nettsida Sportwitness at det er «det verste han (Neymar) kunne ha gjort denne sommeren».

- Videoen er patetisk. Den blir verre for hver gang du ser den. Og vi ender opp med å se den igjen, fordi den ble postet på hans sosiale medier-kontoer rett etter at den ble vist på TV, skriver Sposito.

- IKKE SJARMERENDE: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen reagerer på filmingen i herrenes fotball-VM. Ikke spesielt sjarmerende, er meldingen fra fotballjentene. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Jeg så en kommende superstjerne

Sposito skriver at han lenge har fulgt Neymar, at han var der i mars 2009 da Neymar gjorde sin profesjonelle debut. Han var der to år senere da Neymar tok Santos til Copa Libertadores-tittelen.

- Jeg så en kommende superstjerne. Jeg ser fortsatt denne stjerna ganske høyt, men ikke med den lysstyrken.

Også flere på Twitter støtter Spositos syn på videoen. En av dem er André Guedes.

- Denne Neymar-reklamebiten er en katastrofe. Herregud. Hvem trodde det ville røre noen? For en patetisk, offergjørende og grøtaktig sak, skriver Guedes.

Twitter-brukeren Andre Fran kritiserer videotaktikken til Neymar og Gillette.

- Dere så hvor mye jeg forsvarte Neymar. Like mye som det fortjener kritikk, denne teksten i videoen viser hvordan jeg ser Neymar. Men «åpent-brev» som reklame er noe av den verste image-strategien jeg noensinne har sett, skriver Fran.

Heldigvis for Neymar er det delte meninger om videoen, og selv om han får mye kritikk, er det også mye støtte å spore i sosiale medier.

Så gjenstår det bare å se hvordan det blir i framtidige mesterskap.

DIREKTE: Tete Lidbom og Marius Lien gjester Dagbladets VM-studio før kveldens kamp mellom Tyskland og Sverige. Programleder: Øyvind Godø / Nicolai Delebekk / Video: Per Ervland Vis mer