<strong>PÅ TRENING:</strong> George Lewis her på Arsenal-trening. Foto: Arsenal
PÅ TRENING: George Lewis her på Arsenal-trening. Foto: Arsenal Vis mer

Reagerer på norsk overgang: - Meget spesielt

I fjor fikk han to innhopp og spilte til sammen ti minutter for Fram Larvik i PostNord-ligaen. I august i år signerte han for Arsenal. Fram Larviks sportssjef beskriver sjokkovergangen til norske George Lewis (20) som underlig.

Publisert
Sist oppdatert

Den 18. august ble det ble klart at Arsenal hadde signert 20 år gamle George Lewis til klubben. Tromsøværingen, som er født i Rwanda, har de siste to åra spilt for Tromsdalen og Fram Larvik i henholdsvis Obos og Post Nord-ligaen, som tilsvarer norsk 1. og 2. divisjon.

I Tromsdalen ble det med tre innhopp og for det meste spill på reservelaget, mens i Fram Larvik fikk Lewis to innhopp.

Det kom derfor som en stor overraskelse for mange da unggutten tidligere i høst annonserte at han hadde skrevet under på en kontrakt med Arsenal.

- At han endte opp i Arsenal er litt vanskelig å forstå. Det er meget spesielt at de henter en 20-åring som har hatt en slik karriere. Det er underlig, sier Lewis tidligere sportssjef i Fram Larvik, Jostein Aksnes, til Dagbladet og fortsetter:

- Men det er kjempegøy for George og litt moro for oss også at han får denne muligheten, uten at vi skal ta den store æren for det. Det viser at det lønner seg å jobbe hardt og ha tro på seg selv, så kan mulighetene komme. Vi forstår at det skjer, men at det ikke er en normal overgang, sier han.

DRAMA: Det ble spenning til siste sekund da Viking slo Molde på hjemmebane i Stavanger. Video: Fotball Media. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok kontakt selv

Aksnes valgte å signere Lewis til klubben før fjorårets sesong, etter at unggutten selv tok kontakt med Fram Larvik og spurte om et prøvespill.

20-åringen hadde akkurat terminert kontrakten sin i Tromsdalen og ville finne en ny klubb hvor han kunne få mer spilletid.

Aksnes sier at de ikke hadde hørt om spilleren før han tok kontakt, men at de ville gi han sjansen på et prøvespill.

- Fram Larvik har vært en klubb som har hatt økonomiske problemer de siste åra. I fjor hadde vi en tynn tropp og trengte bredde. Vi så at han hadde et talent, men at han var noe uferdig.

Etter prøvespillet fikk Lewis en amatørkontrakt med Larvik-klubben. Aksnes forteller at Lewis ikke var tiltenkt en plass i førsteelleveren men skulle være et tilskudd for å gjøre stallen bredere.

- Vi så på han først og fremst som en utviklingsspiller som skulle få tid på å utvikle seg mer. Han skulle styrke bredden i klubben, forteller Aksnes.

Trener i Fram Larvik, Roger Iversen, sier at han tidlig så at Lewis hadde et talent, men beskriver spilleren også som uferdig.

- Mitt første inntrykk var at det var en hurtig driblekant som manglet litt fysikk og spilleforståelse. Men hadde noen spennende ferdigheter, forteller Iversen.

På tross av at de så et talent, ble det ikke mange minuttene for Lewis i Larvik, og han forlot klubben etter fjorårets sesong.

- Hvorfor fikk han ikke spille mer hos dere?

- Vi hadde et ålreit lag i fjor med to kanter som spilte bra, forteller Iversen.

- Kjempegøy

Etter at Lewis var ferdig i Fram Larvik dro han hjem til Tromsø og begynte å spille for Fløya. I januar spilte han iTromsø-cup for Fløya. I cupen skal en Arsenal-speider ha sett unggutten og latt seg imponere såpass mye at de inviterte han på et prøvespill.

Lewis skal ha gjort det bra på prøvespillet og den 18. august signerte han en proffkontrakt med London-klubben.

Forrige onsdag fikk han A-lags-debuten sin for Arsenal mot MK Dons i en treningskamp.

- Det er så stort, rett og slett dritfett. Det er noe jeg kommer til å ta med meg resten av livet, sa Lewis til iTromsø etter kampen.

På tross av at han ikke fikk spille så mye for Fram Larvik i sin tid i klubben, forteller både Aksnes og Iversen om en sympatisk gutt som jobbet hardt. De sier at de unner han den store muligheten.

- Tiden etter 2019-sesongen viser bare at George har gjort alt riktig og jobbet steinhardt for å nå målet sitt om å lykkes med fotballen. Nå har han apparatet rundt seg og en spennende framtid, så skal bli gøy å følge han videre. Jeg snakket med George på telefon sist uke og han er supermotivert, sier Aksnes.

- Det er kult og overraskende. En helt fantastisk mulighet for George, sier gamletrener Iversen.

Lewis skal i førsteomgang spille for Arsenals U23-lag ifølge klubbens hjemmeside. I U23-debuten lørdag scoret Lewis ett mål mot Tottenham U23.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer