Reagerer på NRK

Landslagssjef Clas Brede Bråthen mener NRK burde sendt direkte fra NM i hopp lørdag kveld. - Det er synd for alle TV-seerne som gikk glipp av et veldig godt hopprenn, sier han. Dette svarer NRK.

STUSSER: Landslagssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
STUSSER: Landslagssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

MIDTSTUEN (Dagbladet): Daniel-André Tande og Thea Minyan Bjørseth vant NM-gull i hopp i normalbakken lørdag kveld.

Rammen rundt mesterskapet i Midtstubakken i Holmenkollen var den ypperste. Men der hopp har hatt enorme tradisjoner på NRK i flere tiår, sendte kanalen ikke direkte fra normalbakke-NM i år.

Kanalen har rettigheter til renn i Norge, mens Viaplay sender størsteparten av de internasjonale rennene. Også TV 2 har enkelte renn.

NM-VINNER: NRK hadde et team på plass i Midstubakken (bak). Men kanalen sendte ikke direkte fra NM. Daniel-André Tande vant herreklassen. Foto: Tore Ulrik Bratland
NM-VINNER: NRK hadde et team på plass i Midstubakken (bak). Men kanalen sendte ikke direkte fra NM. Daniel-André Tande vant herreklassen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Om NRKs prioritering sier landslagssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet:

- Jeg tenker at det er synd for alle TV-seerne som har gått glipp av et veldig godt hopprenn. Det er synd for NRK som har gått glipp av et veldig godt produkt.

Han fortsetter:

- Vi vet at vi er attraktive. Da kan det tenkes at noen andre får vise det seinere hvis de ikke vil ha det.

FLOTT OKTOBERKVELD: Det var en praktfull lørdagskveld i Midtstubakken i Holmenkollen. Foto: Tore Ulrik Bratland
FLOTT OKTOBERKVELD: Det var en praktfull lørdagskveld i Midtstubakken i Holmenkollen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

NM i normalbakke innleder vintersesongen for hopperne. I år ble det for første gang delt ut kongepokal til kvinnene, noe som gikk til Thea Minyan Bjørseth. Det var også stor spenning knyttet til Maren Lundbys comeback etter vektutfordringene. Hun endte på fjerdeplass.

Redaksjonssjef i NRK Sport - Anders Sårheim - svarer dette om hvorfor kanalen ikke sendte direkte fra NM i går kveld:

- Enig i at det var et bra NM-renn. Som Bråthen vet har NRK ikke avtaler med forbundet som forplikter oss til produksjon og sending fra dette norgesmesterskapet. Og når det gjelder produksjoner og sendinger av mesterskap og eventer som ikke er avtalefestet, må vi hele tida gjøre prioriteringer ut ifra de budsjetter vi har. Denne gangen fant vi ikke rom til produksjon og sendinger fra Midtstubakken.

RINGSIDE I BAKKEN: Landslagssjef Clas Brede Bråthen mener NM var god reklame for hoppsporten. Foto: Tore Ulrik Bratland
RINGSIDE I BAKKEN: Landslagssjef Clas Brede Bråthen mener NM var god reklame for hoppsporten. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

NRK hadde fyldig dekning på nett umiddelbart etter Lundbys comebackhopp i første omgang. Både NRK og TV 2 hadde team på plass i bakken.

Kvinnene og mennene hoppet annenhver omgang. Bråthen mener det var flere høydepunkter som hadde tålt å gå direkte ut til TV-seerne.

- Det er alltid gøy å se internasjonal topphopping. Det vil jeg si at både Daniel-André Tande og Marius Lindvik (nummer to) dreiv med. Det så vi også fra samlinga i Planica denne uka.

Bråthen fortsetter:

- Det var historisk hopprenn med første kvinnelige kongepokalvinner. Det var et spennende renn for både jentene og guttene. Jeg synes det var en veldig bra kveld for hoppsporten. Jeg er glad for at norsk hoppsport kan gå rundt med rak rygg og vise fram utøvere med meget høyt potensial.

Verdenscupen for kvinner og menn starter i polske Wisla neste helg.

Søndag er det lagkonkurranser i Midtstubakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer