Harry Maguire til United

Reagerer på prisen

Harry Maguire (26) er bare verdt halvparten av prisen, mener fotballprofilen Stan Collymore. Storavisa The Times skriver at Solskjær gambler med 1,6 milliarder kroner.

AVTALE I BOKS: Harry Maguire har satt navnetrekket sitt på en seksårskontrakt med Manchester United. Foto: Manchester United
AVTALE I BOKS: Harry Maguire har satt navnetrekket sitt på en seksårskontrakt med Manchester United. Foto: Manchester UnitedVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Midtstopper Harry Maguire ble mandag klar for Manchester United. Prislappen på 80 millioner pund - eller 865 millioner kroner - gjør ham til tidenes dyreste forsvarsspiller. Og nå kommer reaksjonene:

- Selv i et dyrt marked er Maguire overpriset. United har betalt dobbelt så mye av hva jeg mener han er verdt, sier fotballprofilen Stan Collymore.

Han har ei fortid i flere klubber, blant annet Liverpool og Aston Villa. Nå har han sin faste spalte i Daily Mirror under vignetten: «Mannen som alltid sier meningen sin.»

KRITISK: Stan Collymore synes ikke Harry Maguire er verdt 865 millioner norske kroner. Det går fram av spalten i Daily Mirror.
KRITISK: Stan Collymore synes ikke Harry Maguire er verdt 865 millioner norske kroner. Det går fram av spalten i Daily Mirror. Vis mer

- Jeg liker og respekterer Maguire, som er en veldig god spiller og leder - og som har innflytelse i garderoben. Men 26-åringen er ikke av samme klasse som Liverpools nederlandske midtstopper Virgil van Dijk, skriver Collymore. Tittelen på spalten lyder: «Maguire er ikke verdt pengene og Rolls-Royce-Virgil er fortsatt på et annet gir.»

Nettopp sammenlikningen med van Dijk trekkes fram av flere. Fram til i går var nederlenderen den dyreste forsvarsspilleren i historien med en prislapp på 75 millioner pund (811 millioner kroner). Da han gikk fra Southampton til Liverpool i 2018, var mange kritiske. At en forsvarsspiller var kommet opp i en sånn prisklasse, fikk eksperter til å reagere over «pengegalskapen» i fotballen.

Dagbladets kommentator - Morten P - var raskt på banen da Maguire-overgangen var et faktum:

- Prislappen er ingenting Ole Gunnar Solskjær bør være stolt av, påpekte han. Kommentatoren siktet til at det til sjuende og sist er du og jeg som betaler for prisgaloppen.

Suksess

Men van Dijk har utelukkende vært en suksess i Liverpool. Flere eksperter mener han er verdens beste midtstopper og at han vært verdt hver eneste krone.

Med Maguire skal Manchester United ønske å skrive en likende historie. Men The Times bruker ordet «gambling» om spilleren.

Maguire har skrevet under på tidenes lengste kontrakt i Manchester United: Seks år, pluss opsjon på ytterligere et år. Avisa mener å vite at ukelønna er på 190 000 pund. I så fall kan Maguire - hvis vi legger sammen pris og lønn - komme til å koste United 150 millioner pund, eller 1,6 milliarder kroner.

- United er klubben som har brukt flest penger i overgangsvinduet. 145 millioner pund (1,5 milliarder kroner) har gått med til Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James, skriver The Times, som påpeker at Ole Gunnar Solskjær nå har sju midtstoppere å velge mellom.

I OVERSKRIFTENE: The Times skriver at Solskjær gambler med Uniteds svar på Virgil van Dijk.
I OVERSKRIFTENE: The Times skriver at Solskjær gambler med Uniteds svar på Virgil van Dijk. Vis mer

Selv er Maguire strålende fornøyd med overgangen fra Leicester. Han hadde et godt VM for England i fjor. Da Solskjær begynte å snakke om visjonene og planene for Manchester United, ble han overbevist om at et klubbskifte var riktig.

- Dette er en stor klubb og jeg ser virkelig fram til å komme i gang. Jeg håper det vil bli en suksessrik sesong og jeg vil gi alt for denne klubben, sier han.

- Det er et ungt lag nå og vi har store ambisjoner for framtida. Etter mine samtaler med manageren gleder jeg meg over visjonene og planene han har. Det er opplagt at Ole bygger et lag for å vinne trofeer.

Stolt mamma

Mamma Zoe Maguire var blant gratulantene på sosiale medier da overgangen var i boks:

- Når sønnen din drømmer om å spille for United som liten og du våkner opp og det skjer. Jeg er så stolt av deg, skriver hun på Twitter.

Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea søndag.