Reagerer på publikumsfest

1000 mennesker får lov til å samle seg under samme tak når VM i dart starter i England om to uker. Det får flere til å reagere.

FOLKEFEST: Bilde tatt fra VM i dart i 2018. Forhåpentligvis vil det ikke se sånn ut i år. Foto: NTB
FOLKEFEST: Bilde tatt fra VM i dart i 2018. Forhåpentligvis vil det ikke se sånn ut i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den 15. desember blir de første pilene kastet når årets dart-VM settes i gang i England. Tradisjonen tro (siden 2008), skal mesterskapet avholdes i Alexandra Palace i London. Og tradisjonen tro, skal mesterskapet bli en folkefest, også i 2020.

På tross av pandemien, skal over 1000 stykker få samle seg under samme tak og vitne verdens beste dartspillere - samtidig som det vil være ubegrenset alkoholservering.

Stevnet får huse halvparten av det de vanligvis får, men på tross av dét, og flere restriksjoner, får arrangementet kritikk fra flere hold.

Flere pub og restauranteiere i England reagerer blant annet på dette. Grunnen til reaksjonene er at utesteder fortsatt må forholde seg til mye strengere regler enn det stevnet rundt dart-VM må.

Onsdag denne uka begynte deler av England gradvis å åpne opp etter å ha vært i lockdown over en periode. Hvor mye det åpnes avhenger av hvor hardt området i landet er rammet. Men på tross av dette, er det er fortsatt strenge restriksjoner.

Flere restauranteiere England reagerer på at man nå tillater 1000 mennesker under samme tak i to uker, mens man ikke kan være vesentlig færre på en restaurant eller en pub.

- Så du kan sitte 1000 mennesker på Ally Pally (Alexandra Palace, hvor det holdes, journ.anm.) for dart. Men man kan ikke gå ned til den lokale puben for en øl med noen få andre. Disse reglene gir ingen mening i det hele tatt, skriver en Twitter-bruker ifølge danske BT.

En annen pub skriver på sin Twitter-bruker:

- Hvordan kan et sportssted som Ally Pally annonsere for salg av alkohol til tusenvis av kunder, uten mat, men den lille puben min, hvor vi bare serverer et tosifret antall mennesker, ikke kan?

Mesterskapet må ta flere forholdsregler. Det er blant annet ikke lov til å kle seg ut, som det er vanlig å gjøre under dart-VM. Fansen vil også bli sluppet inn gjennom forskjellige innganger til forskjellige tider. Det er heller ikke lov til å heie høyt og rope.

PDC, Professional Darts Corporation, sier til BBC at de som ikke følger reglene vil bli kastet ut av arrangementet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer