Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på «sensasjonell» Mourinho-tale

- Tidenes sykeste.

PÅ VEI UT?: José Mourinhos fremtid ligger i Chelsea-eier Roman Abramovitsj sine hender. Foto: Scanpix
PÅ VEI UT?: José Mourinhos fremtid ligger i Chelsea-eier Roman Abramovitsj sine hender. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Chelseas 3-1-tap hjemme for Southampton blir heftig diskutert. Det gjør i aller høyeste grad også José Mourinhos intervju etter kampen.

Den portugisiske manageren startet uoppfordret på en sju minutter og ti sekunder lang forsvarstale, der han på overraskende vis tok opp spørsmålet om sin egen framtid.

- Jeg kan tenke meg hva folk snakker om, så jeg vil gjøre det klart at: 1. Jeg vil ikke løpe fra ansvaret. 2. Hvis klubben vil ha meg bort, må de sparke meg. Å bli mester denne sesongen kommer til å bli vanskelig, men jeg er overbevist om at vi vil bli topp fire. 3. Jeg tror klubben står overfor et mulig veiskille i klubbens historie: Hvis klubben sparker meg, sparker de den beste manageren Chelsea har hatt. Sparker de meg sender de et signal om at disse resultatene bare er managerens feil, sier Mourinho.

Angrep dommerne Mot Southampton tok Chelsea ledelsen etter et nydelig frispark av Willian. Etter scoringen til den lille brasilianeren handlet imidlertid det aller meste om gjestene, som i andre omgang ydmyket Mourinhos formsvake menn.

Da matchens beste spiller, Sadio Mané, sendte Southampton i ledelsen etter 61 minutter, falt Chelsea fullstendig sammen. Bedre ble det ikke av at Graziano Pellé la på til 3-1 17 minutter før full tid.

Mourinho så også et Chelsea-lag som kapitulerte på alle mulige måter, men han var heller ikke fornøyd med kamplederen.

- I første omgang hadde vi kontroll, men etter det første målet får vi det vanskelig. I pausen sa jeg til spillerne at de skulle ta det med ro, at det ikke var noen grunn til å stresse. Men etter at vi ikke fikk straffen i andre omgang, kollapset spillerne. De er så langt nede, at de kollapset, sier Mourinho, som også gikk til angrep på den engelske dommerstanden:

- Dommerne er redde for å dømme i favør av Chelsea. På 1-1 skal vi ha et klart straffespark, som vi ikke får. Om dommerne vil straffe meg, er det ikke noe problem for meg, men jeg vil si dette fordi jeg mener spillerne og supporterne fortjener bedre. Jeg sier det igjen: Dommerne er redde for å gi Chelsea straffer. Hvorfor? Fordi det alltid blir stilt spørsmål om det fra dere (media). Nå har vi også Diego Costa suspendert på grunn av bilder som har blitt vist. Straffesparket vi skulle hatt i dag, blir helt avgjørende.

- Jeg er den beste Mourinho henvendte seg også flere ganger til de ansatte i Chelsea, som han mener må være med å dra i samme retning som han selv.
Portugiseren, som også uttalte at han anser seg for å være verdens beste manager, er sterk i troen på at laget kan sikre en topp fire-plassering så lenge han får fortsette.

- Jeg vil fortsette å jobbe. Dere vet at jeg har et stor selvtillit og et stort ego, jeg anser meg selv for å være den beste. Å ha de verste resultatene i min karriere sårer meg. Det sårer meg som en profesjonell og det sårer meg på Chelseas vegne, sier Mourinho.

I etterkant av intervjuet lot ikke reaksjonene vente på seg. Morten Langli var en av mange som kommenterte forsvarstalen til Mourinho.

- Tidenes sykeste managerintervju, skriver fotballeksperten på Twitter.

- Sensasjonelt TV 2-profilen Erik Thorstvedt syns også at opptrinnet var spesielt. Keeperlegenden ser blant annet på talen som et klart budskap fra Mourinho til enkelte i klubben.

- Han føler ting er i ferd med å falle i fra hverandre. Jeg synes det er ganske sensasjonelt at han står og prater om frykten for å få sparken, sier Thorstvedt under kanalens direktesending, før kollega Petter Myhre tar for seg Mourinhos angrep på dommerstanden.

- Dette er ikke første gangen han snakker om konspirasjonsteorier. Det er han veldig opptatt av når det butter imot. Det er en del av «coachingen» hans, sier Myhre, før Thorstvedt overtar:

- Jeg tror han gjør dette av to grunner. 1. Han vil legge press på dommerne. 2. Han prøver å lage et indre samhold ved å si at alle andre er mot Chelsea.

Bør få fortsette Myhre og Thorstvedt er samtidig enige om at Mourinho bør få forlenget tillit som Chelsea-manager.

- Ja, for han er en av verdens beste trenere, sier Myhre.

- De vant to pokaler sist sesong. Å gi han fyken på bakgrunn av dette her vil være helt latterlig. Jeg syns det ville vært kjempesynd. Jeg har lyst til å se hva Mourinho gjør nå, hvordan han skal snu dette her, sier Thorstvedt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!