Reagerer på sjefsbonus

Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle mener det er helt feil at Norges Cykleforbund gir sportssjef Svein-Gaute Hølestøl bonus på 30 000 kroner om hun vinner gull i EM, VM eller OL.

- Jeg må understreke med en gang at dette ikke er et personangrep på Svein-Gaute. Det er selve bonussystemet jeg mener blir helt feil, sier Gunn-Rita Dahle til Dagbladet.

Hun mener det gir en svært betenkelig signaleffekt å ha en bonusordning innbakt i lønnsavtalen til sportssjefen.

- Cykleforbundet har så anstrengt økonomi at det nesten ikke er penger til å drive et terrenglandslag. Da blir det veldig galt at det kan tas ut penger i bonus som ikke gavner utøverne i det hele tatt, sier Dahle, som først tok opp saken i Rogalands Avis mandag.

Dreper motivasjonen

Sjøl har hun ikke bonus fra Cykleforbundet i det hele tatt om hun vinner gull.

- Jeg har vært proff siden 1995, og ønsker ingen bonusordning til meg sjøl. Men jeg mener at jeg har lov til å reagere på dette her, sier hun.

Hun støttes av trener og kjæreste Kenneth Flesjå:

- Det blir helt feil med bonusordning når vedkommende i forbundet ikke er involvert i det daglige arbeidet, sier han.

Gunn-Rita Dahle kan denne sesongen vinne gull både i EM, VM og OL. Det gir Hølestøl 100000 kroner i bonus.

- Dette er veldig synd for motivasjonen til unge og lovende terrengsyklister her i Norge. Terrengsykling er blant de få idrettene i Norge som fortsatt vokser, men utøverne har ikke råd til å reise ut og skaffe seg internasjonale resultater, sier hun.

- Lav timelønn

Hølestøl har etter det Dagbladet erfarer en årslønn på 375000 kroner. Det er ikke spesielt høyt sammenliknet med andre særforbunds sportssjefer.

- Bonusordningen eksisterte allerede da jeg tok over stillingen etter Atle Kvålsvoll seinhøsten 2000. Jeg ble tilbydd samme ordning og for meg var det et valg mellom bonus eller høyere fastlønn, sier Hølestøl.

Hølestøl opplyser at han verken får overtidsbetalt eller tillegg for reisevirksomhet.

- Sånn sett blir timelønna lav.

KRITISK: Gunn-Rita Dahle reagerer på at sportssjef Svein-Gaute Hølestøl får bonus av hennes prestasjoner, uten å være involvert i hennes arbeid overhodet.