Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen

Reagerer på sjokkscener

United slo City 1-0, men tapte 3-2 sammenlagt. City er klar for ligacupfinalen. Både Pep Guardiola og Ole Gunnar Solskjær reagerer på City-fansen. Hånet ofrene for «München-ulykken» i 1958.

MAKTET IKKE OPPGAVEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hadde en drøm om ligacupfinale. Slik endte det ikke. Foto: NTB scanpix
MAKTET IKKE OPPGAVEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hadde en drøm om ligacupfinale. Slik endte det ikke. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester City - Manchester United 0-1 (3-2 sammenlagt)

ETIHAD STADIUM (Dagbladet): Byrivalene Manchester City og Manchester United møttes onsdag kveld til den andre kampen i ligacupens semifinale. City ledet 3-1 fra første kamp, og var klar favoritt til å gå til finalen på Wembley Stadium.

Men United fikk en sensasjonell start på Etihad Stadium. Etter å ha vært på gyngende grunn i store deler av første omgang, sendte Nemanja Matic laget i ledelsen etter 35 minutter.

Men nærmere kom ikke United. City var det dominerende laget og går til finalen 1. mars. Der venter Aston Villa.

MØTTES PÅ SIDELINJA: Pep Guardiola trakk til slutt det lengste strået i duellen med Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix
MØTTES PÅ SIDELINJA: Pep Guardiola trakk til slutt det lengste strået i duellen med Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix Vis mer

Rivaliseringen mellom City og United er velkjent. Underveis i kampen dukket det opp sjokkerende TV-bilder og bilder på sosiale medier. De viser City-supportere som gjør flybevegelser på tribunen.

Gesten er ikke til å ta feil av. Og det blir tolket som et hån mot de 23 som døde som følge av «München-ulykken» i 1958. Det er den største tragedien i United-historien. Åtte av lagets spillere døde og flyulykken har vært en traume i 62 år.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Absolutt ikke. Jeg liker heller ikke det som skjedde med Ed Woodward (Uniteds klubbdirektør) utenfor huset hans. Dette er fotball, sa Pep Guardiola da han fikk spørsmål på pressekonferansen etterpå.

- Jeg står bak Pep. Fotball er et spill vi alle skal glede oss over, sa Ole Gunnar Solskjær.

- Tilskuerne, de som ser på TV og spillerne: Jeg sier det til spillerne hver gang. Gå ut med et stort smil og hygg dere. Jobb hardt. Det samme med fansen: De burde alltid prøve å ha det hyggelig.

TRAGEDIE: 23 personer omkom som følge av «München-ulykken» i 1958. Åtte av dem var spillere på Manchester United. Foto: NTB scanpix
TRAGEDIE: 23 personer omkom som følge av «München-ulykken» i 1958. Åtte av dem var spillere på Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ja, vi ønsker rivalisering. Men hold det på et sunt nivå. Jeg står bak Pep. Det tror jeg vi alle gjør. Vi vil at dette skal være hyggelig, sier Solskjær.

Uniteds 1958-lag var på vei hjem etter europacupkampen mot Røde Stjerne i Beograd og skulle fylle bensin i München. Da flyet skulle ta av i snøværet, gikk det i bakken. Klubblegenden Sir Bobby Charlton var blant dem som overlevde ulykken.

SJEKK DEN JUBELEN: Nemanja Matic sendte Manchester United i ledelsen etter 35 minutter.
SJEKK DEN JUBELEN: Nemanja Matic sendte Manchester United i ledelsen etter 35 minutter. Vis mer

Over til det sportslige:

Før kampen onsdag kveld var utgangspunktet enkelt. United måtte score to mål for å være like langt som City. I semifinalen gjelder ikke bortemål. Hvis lagene er like langt etter totalt 180 minutter, går kampen rett til straffesparkkonkurranse.

Det var grunn til å tro at United ville gå ut i hundre for å ta igjen Citys forsprang. I stedet ble laget kjørt over i åpningsminuttene. City hadde sjanse på sjanse. Bare en glitrende keeper David de Gea reddet United fra «undergangen» innledningsvis.

Så skjedde det utrolige. 35 minutter ut i Manchester-kvelden fikk United et frispark. Fred svingte ballen inn i feltet. Bernardo Silva var borti ballen med hodet, men den endte hos Nemanja Matic på bakerste stolpe. Serberen dunket ballen ned i hjørnet, til venstre for City-keeper Claudio Bravo.

Det var en sensasjonell utvikling på kvelden, sett med United-øyne. Raheem Sterling så ut til å utlikne rett før pause, men scoringen ble annullert for offside.

I STORFORM: David de Gea storspilte mellom stengene for Manchester United. Foto: NTB scanpix
I STORFORM: David de Gea storspilte mellom stengene for Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

Solskjær byttet Mason Greenwood med Daniel James i andre omgang. Laget fikk en opptur etter scoringen, men det var City som presset i andre omgang.

Mellom slagene ute på banen var det interessant å studere de to trenerne, Pep Guardiola og Ole Gunnar Solskjær. Guardiola sto i den tekniske sonen og involverte seg i alt som skjedde på banen. Ville han at en spiller skulle trekke ti meter lenger ut på kant, var bevegelsene - mildt sagt - voldsomme.

Også Solskjær var mer aktiv enn vanlig i kveld. Spesielt da Raheem Sterling fikk skjære gjennom United-forsvaret 12-13 minutter ut i andre omgang. Det likte han ikke, noen han markerte med et sjeldent aggressivt kroppsspråk myntet på Jesse Lingard.

City var den dominerende faktoren utover i hele andre omgang. Samtidig måtte United framover for å skaffe det nødvendige 2-0-målet. Da hjalp det ikke at Matic fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter 76 minutter.

Og nærmere kom ikke United. Det endte med seier. Men ingen ligacupfinale.

TRENINGSPROGRAM: Den tidligere Manchester United-stjerna Pratrice Eva vekker nå oppsikt med sin nye karrierevei. Video: @patrice.evra Vis mer

Solskjær reagerer på utvisningen til Matic:

- Det første var ikke gult kort. Jeg synes det er ironisk at første gang han gjorde en feil, så fikk han kort. Men det er dommerens beslutning. Vi må spille uten ham på lørdag (mot Wolverhampton). Det er en nedtur. For meg var han «The Man of the Match».

- Ødela det sjansen for å gå til finalen?

- Vi hadde våre sjanser. Naturligvis ble det vanskeligere etter dette. Men jeg vil ikke snakke for mye om dommeren. Jeg vil snakke om spillerne og holdningene deres. Om hvor langt de har kommet. De har kommet hit (til Etihad Stadium) og slått Manchester City to ganger på seks uker. Fantastisk!