Reagerer på skandalevideo: - Unødvendig

Videoen av det russiske laget som leker selskapsleker får de norske håndballjentene til å reagere.

EM-SJOKK: Bilder fra den russiske leiren ryster nok en gang håndball-EM. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 58 200 +466
innlagt 150 -8
døde 517 +6
påvist smittet 93 900 000+740.1K
døde 2 010 000 +14.6K
Se mer

- Det er selvfølgelig unødvendig, helt klart. Nå har ikke jeg sett videoen, men det er unødvendig. Jeg håper at noen tar tak i det. Jeg orker ikke tenke for mye på det, men håper de som skal ta seg av sånt gir en beskjed, reagerer Stine Bredal Oftedal på spørsmål om den russiske videoen.

Mens de norske håndballjentene slo Romania mandag kveld, var det nye hendelser i det russiske laget som skapte sjokkbølger i håndball-EM.

Sist var det den russiske treneren Ambros Martín som synlig brøt smittevernreglene. Mandag var det bilder fra den russiske troppens hviledag som skaper sterke reaksjoner.

Bildene, publisert på Instagram, viser hva stjernene bedriver på hviledagen. Det som vekker oppsikt, er blant annet en selskapslek der de sender en skje fra munn til munn.

Joakim Hykkerud lar seg imponere av en frekk detalj. Video: Henrik Ljosland / Rødt Kort Vis mer

- Respektløst

Dagbladet-ekspertene Joakim Hykkerud og Frode Kyvåg reagerte sterkt etter kampen i går.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Det er respektløst. Det her kan gjøre at flere blir smitta. Jeg liker det ikke. De er heldig som får spille i et mesterskap og det er mange der hjemme som ikke får vært med. Det er mange som er på sykehus, sa Hykkerud.

Kyvåg supplerte:

- Jeg syntes det er trist. Vi må ha respekt for at tusenvis fortsatt blir smittet, sa Frode Kyvåg.

- Håper EHF reagerer

Nora Mørk håper at de russiske bruddene vil bli straffet av Det europeiske håndballforbundet (EHF).

- De må stå for det de gjør. Vi har valgt å ta reglene veldig nøye. Jeg håper EHF tar tak i det. Vi som har fått lov til å være i mesterskap må selvfølgelig følge de reglene og gå foran som gode eksempler. Det bør være en tankevekker for Russland, sier Mørk til Dagbladet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener også EHF må ta tak i situasjonen.

- I matcher blir det tett kontakt, men utenom det så må vi følge reglene Så må de som har lagd regelverket og håndhever regelverket eventuelt gjøre noe med det, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Mener du slike brudd burde straffes hardere enn bare med en advarsel?

- Jeg har ingen formening om det, svarer landslagssjefen.

Annen hverdag

Camilla Herrem mener de russiske jentene heller burde prøve andre fritidsaktiviteter.

- Jeg har ikke sett videoen, men jeg har hørt om det. Man burde vel heller vurdert å spille yatzy. Det blir ikke noen sånne leker her i hvert fall. Vi kan bare tenke på oss selv, og så må de andre ta ansvar for sine egne ting. Men man regner jo med at alle reglene blir holdt, og man forventer at alle gjør det samme, sier Herrem til Dagbladet.

Katrine Lunde, som mandag passerte 300 kamper for det norske landslaget, forteller om en helt annen hverdag i den norske leiren, enn det som russerne viste fram i går.

- Vi går med munnbind hele tiden, vasker hendene godt, spriter oss og holder en viss avstand til andre gjester. Vi er en kohort og det er vanskelig for oss å holde to meter avstand til hverandre, det er det jo. Vi har en romkamerat og et sosialt rom som vi er sammen i, så vi prøver å forholde oss rolige, samtidig som vi følger reglene, forteller Lunde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer