Reagerer på snikfilming: - En skam

«Han er skuffet over at videoene ble publisert, men visste at det var en sjanse for det.»

SNAKKET MED FANSEN: Administrerende direktør i Manchester United, Richard Arnold, røpte interne detaljer under et barbesøk i Manchester. Video: Twitter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United bekreftet søndag at administrerende direktør Richard Arnold hadde et møte med en gruppe misfornøyde supportere på en bar i eget nabolag, for å hindre en protest utenfor eget hus og for å diskutere klubbens framtid.

Ei lita gruppe supportere skal ha hatt planer om å gjennomføre en protest utenfor Arnolds hjem i Chesire, men det ble avblåst da direktøren selv møtte opp på den lokale puben for å høre hva de hadde å si.

Manchester Uniteds mektige eiere, Glazer-familien, var blant temaene som ble diskutert. Det kommer fram fra videoer som har blitt publisert i sosiale medier etter møtet. Og særlig Arnolds utspill om amerikanerne har gått viralt, blant annet på Twitter.

- Dere liker kanskje ikke våre nåværende eiere - det kan jeg ikke hjelpe dere med. Men hvis dere ønsker at noen andre skal ta over, så vil de se at fansen elsker laget og det er positivt. Men forrige sesong var et jævla mareritt. Det var hat på hver eneste kamp, sier Arnold.

Manchester United-fansen har demonstrert ved flere anledninger for å øke fokuset på de omdiskuterte eierne. Arnold mener det blir feil å demonstrere mot klubbens sponsorer.

- Det var et par ting. For det første, protestene, protester mot meg. Det er jobben min og noe jeg må tåle. Protester gjerne mot eierne, men sponsorene har lagt penger i klubben. De bør ikke straffes, hva har de gjort galt? De har gitt penger for å hjelpe klubben, sier Arnold.

Snikfilmet

Arnold skal ha blitt snikfilmet av en eller flere av supporterne som deltok på møtet, noe Manchester United etter rapporter i engelsk presse skal være misfornøyd med. Det samme skal hovedpersonen være.

«Richard Arnold visste ikke at hans uforberedte møte med Manchester United-fans ble filmet. Han er skuffet over at videoene ble publisert, men visste at det var en sjanse for det», skriver journalisten Jonathan Shrager.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher er blant dem som reagerer på at lekkede videoer har kommet ut i sosiale medier.

«Alle fans klager på at de ikke få tilgang til folkene som er på toppen i klubben deres, og dette er årsaken til det», skriver Carragher blant annet.

Manchester United-korrespondent Jamie Jackson reagerer også.

«Richard Arnold viste hva han står for ved å snakke med fansen på en lokal pub - han sto fram og behandlet dem som voksne mennesker, så det er en skam at han ikke ble gitt den samme behandlingen, at han ikke ble fortalt at han ble filmet eller at videoen ville bli publisert. Ha litt respekt folkens …», skriver The Guardian-journalisten.

Darren Lewis i Daily Mirror mener at de lekkede videoen er bedre PR for Manchester United enn noe av det tidligere klubbdirektør Ed Woodward uttalte offentlig. Samtidig slakter han også behandlingen av Arnold.

«Manchester United sviktet tilliten og skjøt seg selv i foten ved å lekke videoene av Richard Arnold», skriver Lewis.

Kommunikasjon mellom klubben og fansen har vært en mangelvare de siste åra. Arnold viste at han er villig til å snakke direkte med fansen, men det spørs om han gjør det igjen etter lekkasjene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer