JUBEL: Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin 1-1-scoring under gruppespillkampen i Europa League mellom Sarpsborg 08 og Malmö. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
JUBEL: Sarpsborgs Ole Jørgen Halvorsen jubler for sin 1-1-scoring under gruppespillkampen i Europa League mellom Sarpsborg 08 og Malmö. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg - Malmö 1-1

Reagerer på svensk hån og spytting

Svenskene satte spor etter seg i Sarpsborg. Syntes ikke stadion var Europa League verdig. Kaptein Joachim Thomassen ble spyttet på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Sarpsborg - Malmö 1-1

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg og Malmö delte poengene i Europa League-slaget på Sarpsborg stadion i går kveld. Ole Jørgen Halvorsen utliknet til 1-1 tre minutter før slutt. Og igjen ble det en praktfull ramme rundt en Europa-kveld i Sarpsborg.

Likevel ble kvelden preget av uttalelser og hendelser både før og under kampen. Den svenske storavisa Expressen omtalte Sarpsborg stadion som en «skrekkarena». Det var alt annet enn positivt ment.

Underveis i kampen ble Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen spyttet på av Malmö-fansen.

- Det haglet med spytteklyser, fortalte han i det første intervjuet med TV 2 etterpå.

Ny rekord

Oppgjøret bød på publikumsrekord. 8022 tilskuere skapte god stemning etter norsk målestokk. Men Malmö-spillerne var ikke uten videre imponert da de kom til stadion dagen før.

UBEHAGELIG: Joachim Thomassen forteller at han ble spyttet på i forbindelse med innkast. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
UBEHAGELIG: Joachim Thomassen forteller at han ble spyttet på i forbindelse med innkast. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

- Det er en Europa League-kamp. Men når du ser på forutsetningene er det ikke mye som minner om Europa League, sa midtstopper Rasmus Bengtsson.

- Om dette er en Europa League-stadion verdig? For å være helt ærlig: Nei! Men det er sånn det er. Du kan ikke bygge en ny stadion på noen dager, sier keeper Johan Dahlin til Dagbladet.

Uttalelsene får Ole Jørgen Halvorsen til å reagere:

- Det er spesielt å si. Jeg synes stadion er blitt veldig fin. Det kom 8000 tilskuere. Men de skapte et trykk her som om det var 16.000. Malmö-spillerne er muligens vant til å spille store kamper i Europa. Ikke vet jeg.

- Dette får stå for deres regning, sier spissen Patrick Mortensen til Dagbladet.

- Jeg synes stemningen var helt fantastisk. Det er helt vilt hvordan klubben har utviklet seg etter at jeg kom i 2015.

Men dette var ikke fokuset til Expressen i forhåndsomtalen:

- Bare 8000 tilskuere, en kunstgressbane som har gått ut på dato og lang avstand til publikum. Fasilitetene på Sarpsborg stadion er alt annet enn moderne, het det.

MASSIV STØTTE: Malmö-fansen var på plass i et stort antall i Sarpsborg i går kveld. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
MASSIV STØTTE: Malmö-fansen var på plass i et stort antall i Sarpsborg i går kveld. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer

Med disse forutsetningene var det nærmest et svensk krav om seier. Men Sarpsborg satte seg raskt i respekt. Løpskapasiteten og duellkraften sørget for at gjestene kom på gyngende grunn.

Ufortjent

Hjemmelaget må ha følt det ufortjent da tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim sendte Malmö i ledelsen etter 79 minutter. 0-1 så også ut til å bli sluttresultatet, men så dukket Ole Jørgen Halvorsen opp som en reddende engel.

Underveis i kampen viste TV-bildene at kaptein Joachim Thomassen tydelig tørket vekk noe fra kroppen i forbindelse med innkast. Etterpå bekreftet han at han ble spyttet på av Malmö-fansen. Ikke bare én gang, men flere ganger.

- Ja, det var mye spytt, men hva skal man gjøre med det? Det preger meg ikke så mye. Jeg prøvde å signalisere til dommeren at det fløy litt ting rundt meg og haglet med spytt, sa han til TV 2.

Han velger samtidig å berømme de tilreisende supporterne. De var utvilsomt med på å få opp volumet rundt kampen.

Svakere lag

Genk leder gruppa i Europa League og har seks poeng. Deretter følger Sarpsborg og Malmö med fire poeng. Besiktas har tre. Dette betyr at gruppa er helt åpen. Sarpsborg møter Malmö borte i neste kamp 8. november.

- Jeg synes ikke Malmö var nevneverdig bedre enn de andre lagene vi har møtt i Europa. De var faktisk litt svakere, sier trener Geir Bakke.

- Hos oss var det masse tendenser. Med litt mer skarphet kunne vi skapt flere målsjanser.

Malmö-trener Rösler oppsummerer kampen slik:

- Vi scoret et fantastisk mål, og hadde en gyllen sjanse til å vinne. Men Sarpsborg fortjente å få noe ut av kampen. De spilte helhjertet. Vi hadde ikke vår beste dag. Jeg forventer en annen kamp i Malmö.

PS: To lag går videre fra gruppa.

Gr. I
Genk32017-56
Sarpsborg31115-54
Malmö31113-34
Besiktas31025-73

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer