Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på Terry-avskjed: - Veldig uvanlig å se det der

Chelsea-spillerne sto æresvakt for John Terry midt i kampen. Seansen var planlagt og Sunderland støttet det.

ÆRESVAKT: John Terry blir byttet ut i det 26. minutt. Foto:  Rogan Thomson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ÆRESVAKT: John Terry blir byttet ut i det 26. minutt. Foto:  Rogan Thomson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): I England er det vanlig å vise respekt for serievinneren i Premier League ved utføre en såkalt «Guard of honor» (æresvakt). Motstanderlaget spillere står da i to rekker og applauderer ligavinnerne i det de entrer banen.

I går fikk vi også servert er æresvakt, men denne gangen var det for John Terry som tok et endelig farvel med Stamford Bridge etter 19 år i klubben.

Midtstopperen bærer draktnummer 26, og det var symbolsk at han forlot gressmatta allerede etter 26 minutter, samtidig som lagkameratene applauderte sin kaptein.

Etterpå ga han kapteinsbindet til Gary Cahill og mottok hyllesten fra publikum i det han forlot banen. Et stort øyeblikk for spilleren selv, men ikke alle satte pris på det.

- Dette er ikke Hollywood

Ekspertene i BBC-studio begynte å diskutere seansen da den rullet over tv-skjermen.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Dette er ikke Hollywood, det er en Premier League-kamp. Jeg er litt forundret, det er tydelig at dette er planlagt. Jeg er ikke helt komfortabel med dette for å være ærlig med deg, sier tidligere fotballspiller Garth Crooks i BBC-studio med latter i stemmen.

De to tidligere Premier League-spillerne Kevin Kilbane og Martin Keown delte det samme synet.

- Det er veldig uvanlig å se det der, jeg har aldri sett det før. Jeg vet at han er en unik spiller. Jeg er ikke fornøyd med måten det ble gjort på, men vi har stor respekt for det han har gjort for fotballen, og nå kan de fortsette jobben og forsøke å vinne FA-cupen, sier tidligere Arsenal-spiller Martin Keown til BBC.

Planlagt

Ekspertene i studio var enige om at det var planlagt at det skulle skje i det 26. minuttet, og det viser seg å stemme.

Sunderland-keeper Jordan Pickford fikk beskjed av både manager Antonio Conte og Chelsea-spiss Diego Costa om å sende ballen ut av spill på et utspill. Det gjorde han, og sendte ballen ut til innkast.

Etter kampen innrømmet Sunderland-manager David Moyes at han

- Vi visste at det skulle skje og vi ble enige om å spille ut ballen, sier Moyes ifølge The Independent.

John Terry selv forteller at han var med på planleggingen av stuntet.

- Jeg måtte diskutere med manageren - jeg tror han ønsket å spille med guttene som ikke spilte mandag kveld mot Watford. Så jeg måtte på en måte forhandle med ham om å spille 26 minutter og så gå av. Det var et kompromiss mellom oss to, sier Terry til Sky Sports.

Flere reaksjoner

Chelsea møter Arsenal i FA-cupfinalen førstkommende lørdag, og flere av de faste Chelsea-spillerne hadde ikke spilt siden 12. mai. Conte ville derfor at spillerne skulle få en kamp i beina før den viktige finalen.

Reaksjonene på æresvakten lot ikke vente på seg i sosiale medier, og under kan du lese noen av dem. Det reageres særlig på at Moyes og Sunderland gikk med på æresvakten.

Hele Norges coronakart