Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på TV 2s prissjokk: - Høres hårreisende ut

Hanne Mari Jordsmyr, styreleder i Norsk supporterallianse.

BEGGE DELER: Det er ikke mulig å velge enten norsk eller engelsk fotball, som begge er samlet i den nye sportspakka til TV 2. Foto: EPA/NIGEL RODDIS/NTB Scanpix
BEGGE DELER: Det er ikke mulig å velge enten norsk eller engelsk fotball, som begge er samlet i den nye sportspakka til TV 2. Foto: EPA/NIGEL RODDIS/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag kom beskjeden om at TV 2 har kommet med en ny sportspakke, hvor de samler flaggskipene Premier League og Tippeligaen fra og med i dag. Prisen du må ut med: 449 kroner per måned.

For Tippeligaen betyr det en økning på rundt 80 prosent fra tilbudet C More opererte med for seks av åtte kamper per Tippeliga-runde i fjor. Samtidig blir Premier League 100 kroner dyrere i måneden for alle nye kunder. Det er ikke mulig å velge enten norsk eller engelsk fotball.

- Den som går inn og kjøper pakka fra 1. mars og utover blir den store taperen. Det er trist. Jeg tenker da at TV 2 tenker på forenkling, men ikke på forbrukeren og kunden. For de aller fleste ønsker å kjøpe noe en vil se, og ikke kjøpe noe en ikke bruker. Nå kjøper du et produkt hvor det henger på sendinger man ikke vil se på, sier Trond Fuhre, leder i Supporterunionen for britisk fotball.

Forventer reaksjoner Fuhre tror det vil komme reaksjoner fra medlemmene, både enkeltmedlemmer og supporterklubber.

- Jeg så at det vil koste 5400 kroner i året å ha et abonnement nå. Det begynner å bli mye penger, sier Fuhre.

Etter at årets tippeligasesong er over er det Discovery Networks som overtar rettighetene til norsk toppfotball. Det betyr nye endringer i TV 2s pakketilbud. Det er uvisst hva de endringene vil innebære.

- Det er veldig spennende hva de får inn i stedet for Tippeligaen. Det har heller ikke kommet fram. Det er ikke mange som kjøper et Premier League-abonnement etter 1. mars, sier Fuhre.

Eksisterende kunder vil ikke oppleve en prisøkning i første omgang. Det er de som kjøper Tippeligaen, eventuelt Premier League, i perioden etter 1. mars som vil oppleve en prisøkning.

Fuhre mener at den store taperen er de som vil se Tippeligaen. Særlig de som bor i Utkant-Norge og har lang vei til kamp.

- Den er vond. Det er nok en god del som vil vente med å kjøpe denne pakka. De som er glade i Tippeligaen vil vente, sier Fuhre.

- Hårreisende Hanne Mari Jordsmyr er styreleder i Norsk supporterallianse. Hun håper det norske folk svarer med å gå på fotballkamp i stedet.

- Vi vil ha folk på stadion. Vi vil ikke at folk skal sitte hjemme og se kampene på tv, sier Jordsmyr, som har følgende å si om prisøkningen:

- Det høres hårreisende ut. Det høres ut som TV 2 priser seg helt ut. Det er kanskje en fordel, slik at folk kommer seg på fotballkamp i stedet.

- Hva tenker du om at du ikke får velge mellom norsk eller engelsk fotball, men må ta begge deler?

- Det har jeg ikke noen sterk mening om egentlig. Som leder for norsk supporterallianse så uttaler jeg meg på vegne av norsk fotball. Vi ønsker at folk skal dra på kamp.

- Tror du dette fører til at flere folk velger å gå på kamp i stedet?

- Det tror jeg. Det har jeg optimisme og god tro rundt. Det er en veldig god forutsigbarhet når det gjelder kamper som er berammet. Da kan vi planlegge helgene våre. I forhold til det å få folk på stadion tror jeg det blir et positivt år, sier Jordsmyr.

Flere grunner Direktør for TV 2 Brukerbetaling, Steinar Brændeland, oppgir flere grunner til at TV 2 gjennomfører endringene.

Etter at mediehuset kjøpte C More var de ute etter å forenkle produkttilbudet, som nå går fra sju til tre pakker med TV 2 Sport Premium (Premier League og Tippeligaen), C More Film og et totalprodukt til 499 kroner måneden som de gjenværende.

- Vi har også en økning på kostnadssiden knyttet til rettigheter fremover som gjør at vi må ta ut en høyere pris i markedet, forteller Brændeland.

- Hvilke reaksjoner forventer dere på denne økningen?

- Noen vil nok si at dette er bra, men andre vil oppleve en prisøkning og det er sjelden en hyggelig nyhet. Men det er et godt tilbud. Man får to av de beste ligaene i én pakke til en hyggelig pris, sier TV 2-direktøren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram