Reagerer på TV-bilder: - Pinlig

Den polske utøveren Izabela Marcisz (22) likte dårlig at bilder av at hun skiftet ble sendt direkte på TV 2.

NAKENSJOKK: Den polske utøveren Izabela Marcisz' siste forberedelser før rennet ble sendt ut på direktesendt TV. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Bilder fra TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se verdenscupen i langrenn fra Lillehammer på TV 2 Direkte og TV 2 Play hele helgen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Oi, utbryter den polske kvinnen når Dagbladet viser henne bildene.

Hun fortsetter:

- Jeg er pinlig berørt, men jeg syns det er mer pinlig for de som arrangerer rennet enn for meg. De burde gjøre noe med dette, sier Marcisz.

IKKE FORNØYD: Izabela Marcisz. Foto: Bjørn Langsem
IKKE FORNØYD: Izabela Marcisz. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- En tabbe

De ulike landene som går verdenscup har en egen sone rundt på stadion, som de kan skifte og legge igjen tøy eller verdisaker. De er naturlig nok plassert tett på startsonen, ofte rundt der journalistene, støtteapparat og de som arrangerer rennet står.

Å filme der er fy-fy. Utøverne er vant til å både skifte og gjøre de siste forberedelsene i fred og ro, uten at dette fanges opp av linsene.

TETT PÅ: TV 2s eminemte team Caroline Simonsen og Petter Northug etter kvinnenes 10 kilometer fredag. I bakgrunnen ser du båsene hvor utøverne skifter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TETT PÅ: TV 2s eminemte team Caroline Simonsen og Petter Northug etter kvinnenes 10 kilometer fredag. I bakgrunnen ser du båsene hvor utøverne skifter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men, på direktesendt TV er det vanskelig å gardere seg mot alt. Er det sendt, så er det sendt. Det ikke bare å trykke på deleteknappen, pustet lettet ut og gå videre.

Og det var det Marcisz fikk oppleve fredag morgen. Polen var blant nasjonene som hadde skiftesone rett bak rettighetshaverne. Det gjorde at hennes siste forberedelser, ved et uhell, ble kringkastet direkte ut til TV 2s seere.

- I Ruka hadde vi en egen skiftesone, men her er det ukomfortabelt for kvinnene. Når du må skifte, så må du skifte. Det hadde vært en god idé å gjøre noe med dette, for det var ukomfortabelt for meg, sier hun til Dagbladet.

Den svenske stjerna Frida Karlsson forteller at det skjer mye i minuttene før utøveren skal ut og gå, men hun likte ikke at det ble sendt ut direkte:

- Det er en tabbe. Det skjer mye før løp, men vi tenker ikke at det filmes, sier hun til Dagbladet. Sverige hadde for øvrig en skiftesone som var trygt borte fra kameraene til rettighetshaverne.

ELLEVILL JUBEL: Heidi Weng satte i et jubelbrøl som samtlige på arenaen fikk med seg, Even Northug frykter at storebroren må sensureres og den polske utøveren Izabela Marcisz har gjort seg kjent for de norske TV-seerne. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: Bilder fra TV 2 Vis mer

Håper noe skjer

Dagbladet har vist de direktesendte bildene til TV 2.

- Vi skulle gjerne vært foruten at dette ble vist, men det skjedde så fort at vi ikke ble oppmerksomme på dette før etterpå. Vår kameraposisjon følger arrangør og FIS sitt oppsett, så vi håper de tar tak i dette slik at denne typen bilder ikke blir vist på TV framover, sier pressesjef Jan-Petter Dahl til Dagbladet.

Dagbladet har også vært i kontakt med FIS' mediekontakt Synne Dyrhaug. Hun opplyser at det er et telt hvor utøverne kan skifte, rett ved startsonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer