Reagerer på United-spillernes holdninger: - Nesten litt pinlig nå

Manchester United ser ut som et annet lag under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Det får tidligere Premier League-spiller til å reagere.

JOBBER FOR LAGET: Manchester United-spillerne stiller seg bak Ole Gunnar Solskjær og gleden er tilbake i garderoben. Foto: Tim Ireland/AP/NTB Scanpix
JOBBER FOR LAGET: Manchester United-spillerne stiller seg bak Ole Gunnar Solskjær og gleden er tilbake i garderoben. Foto: Tim Ireland/AP/NTB ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): Det er flere sammensatte årsaker til at Manchester United plutselig ser ut som seg selv igjen, etter noen sesonger hvor offensiv og direkte fotball ikke akkurat har vært klubbens varemerke.

Det er ikke til å stikke under stol at José Mourinho sleit med å få det beste ut av Manchester United-pillerne, blant annet ved å bruke dem i roller som spillerne ikke var komfortable med. Samtidig virker det mer og mer tydelig at spillerne ikke ytet sitt beste under portugiseren, de fikk iallfall ikke ut potensialet.

Mot Tottenham kjempet Manchester United-spillerne som løver i hver eneste duell, og mye takket være den given maktet laget å holde nullen, til tross for flere stormangrep fra Spurs' offensive galleri.

Etter hvert som United-spillerne ofret seg mer og mer utover i kampen, kunne ikke tidligere Premier League-back Danny Mills styre seg.

«United jobber hardt og leverer varene. Det gjorde de ikke under Mourinho. Glem taktikk, glem alt annet. Det handler om spillerne i seg selv. Det er nesten litt pinlig nå, over natta gikk United-spillerne til: «Vi kommer faktisk ikke til å prøve så hardt. Åh, manageren er borte, nå skal vi jobbe så hardt vi kan». Det har ikke noe å si med managere eller hva som helst. Det handler om spillernes holdninger», skrev Danny Mills, som fulgte kampen for BBC.

- Dette laget er ikke til å kjenne igjen fra det laget som spilte under José Mourinho, mente BBCs Conor McNamara.

Og det er vanskelig å være uenig. For Tottenham-kampen ble et bilde på forskjellen under de to managerne. Manchester United har tidligere møtt motstandere de har vært overlegne under Solskjær.

Mot Spurs var det hard jobbing som gjaldt.

REAGERER: Danny Mills. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Danny Mills. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Taktisk geni?

De røde hadde ikke vunnet noen av de fem kampene som var spilt mot topp 6-lagene denne sesongen under José Mourinho. Ole Gunnar Solskjær gikk seirende ut av sin aller første storkamp.

Danny Mills, som blant annet spilte i Leeds og Manchester City, skrev følgende i BBCs liveoppdatering da lagene gikk til pause på 0-1, etter en sein scoring av Marcus Rashford:

- Tottenham dominerte den første omgangen og skapte flere sjanser, så måten Manchester United har spilt på, er det et taktisk geni? Handler det om Trippiers tabbe, at han kastet bort ballen? Litt av begge deler kanskje.

For Solskjær traff med taktikken sin i den første omgangen, men var svært heldig som fikk med seg tre poeng hjem til Manchester, etter at Tottenham fullstendig dominerte den andre omgangen.

Etterpå skrøt nordmannen uhemmet av forsvaret.

- Lagånd er det første. For det andre så kan vi forsvare oss. Jones og Victor (Lindelöf) var fantastiske, med Luke (Shaw, journ.anm.) og Ash (Ashley Young, journ.anm) ved siden av dem. Vi har den beste keeperen i verden, det har jeg sagt mange ganger, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Seieren vas massiv. Lagånden var massiv. Troen og gleden i garderoben er helt fantastisk, og vi har selvfølgelig jobbet på visse ting i uka vi har vært borte, og når gutta ser fordelene av det arbeidet, både det fysiske og det taktiske, så er det massivt. Resultater som dette mot store lag gir deg selvtillit, sier Solskjær videre.

- Vanskelig system

En som virkelig har fått utbytte av Solskjærs mer direkte og offensive spillestil, er Paul Pogba. Franskmannen fikk ofte stort defensivt ansvar under Mourinho, noe han ikke trivdes med.

- Jeg nyter å spille fotball. Det var et vanskelig system (under Mourinho, journ.anm.), taktikken vi pleide å ha. Jeg liker å angripe mer, legge press, spille høyt i banen, sier Pogba til Sky Sports etter kampen.

- Noen ganger kunne jeg gjøre det, men forsvar er ikke min beste egenskap. Vi forstår hverandre og jeg føler meg mer komfortabel der jeg spiller nå, sier VM-vinneren videre.

Solskjær forteller at det er viktig å la en spiller med Pogbas kvaliteter få muligheten til å blomstre framover i banen.

- Vi oppmuntrer ham til å gå fram og trekke tilbake og ta returløp. Men når du har egenskapene og overblikket som Paul har ... det så du med pasningen på målet. Det var selvfølgelig et bra løp av Rashford, men Paul er en av de beste midtbanespillerne i verden når han angriper, så du må la ham angripe. Så har du Ander (Herrera, journ.anm.) og Nemanja (Matic, journ.anm.), to fantastiske, hva kaller du det .. energien de gir oss og balansen de gir oss hjelper Paul til å angripe, sa Solskjær etter kampen.

Pogba er enig.

- Det hjelper meg. Jeg vet at Matic vil være der og at vi kan presse høyt og jeg kan skyte, slå pasninger ... det er det vi har gjort siden manageren kom. Jeg vet at jeg har sikkerhet bak meg og jeg har friheten, sa Pogba.

Manchester United har hele tiden hatt offensive våpen, men de våpnene har ikke alltid blitt tatt i bruk. Ole Gunnar Solskjær har vist at han ikke er redd for å bruke dem, og det er et varsko for framtidige motstandere.