Reagerer på utspill: - Unødvendig

En kommentar fra Therese Johaug faller ikke i god jord hos våre svenske naboer.

SKAPER REAKSJONER: Sverige reagerer på Therese Johaugs unnskyldning etter andreplassen fredag. Foto: Geir Olsen / NTB
SKAPER REAKSJONER: Sverige reagerer på Therese Johaugs unnskyldning etter andreplassen fredag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går skjedde det som nesten har virket som en umulighet de siste åra: Therese Johaug ble slått på en 10 kilometer i verdenscupen. Det har ikke skjedd siden mars 2016. Men den nesten fem år lange seiersrekken ble fredag brutt av Jessica Diggins på Lugnet Skistadion i Falun.

Johaug hadde en liten luke på amerikaneren på toppen av den beryktede Mördarbakken, men i mål var hun 2,1 sekunder bak Diggins. I pressesonen etter målgang kunne Johaug imidlertid fortelle om et lite drama i utforkjøringene ned mot stadion.

Til flere medier avslørte hun at Frida Karlsson falt rett foran henne, og Johaug forklarte at hun måtte ploge for å komme seg unna fallet.

- Det er umulig å si om jeg hadde tatt Jessica uansett, men at jeg tapte sekunder der er det ingen tvil om, sa Johaug til svenske Expressen.

- Det kunne ha vært seieren?

- Det kunne vært det eller ikke. Jessica er god til å kjøre nedover, men jeg måtte ploge veldig og mistet mye fart når Frida falt foran meg, forklarte hun.

Reagerer

Dette får Expressens langrennskommentator Thomas Petterson til å reagere i avisas TV-program «Skidsnack» etter løpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer