Håndballl-VM

Reagerer på vekt-krav

De norske håndballjentene synes det er unødvendig at spillernes vekt har blitt vist på TV før kampene.

IKKE RELEVANT: De norske håndballjentene reagerer på at vekten til spillerne ble vist på TV-skjermen før de første kampene i VM. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Verdensmesterskapet i håndball er for fullt i gang i Spania. Norge har vunnet alle de tre første kampene sine og er klar for å møte Puerto Rico og Sverige i de neste to kampene.

Til tross for strålende innsats av det norske laget er det et annet tema som har blitt satt søkelyset på. TV-seerne har under dette mesterskapet kunnet se informasjon om spillernes vekt på skjermen.

Dette har fått det Norske Håndballforbundet og spillerne selv til å reagere. Da Dagbladet snakket med noen av spillerne tirsdag morgen var de klar på at opplysninger om vekten til spillerne ikke bør vises på skjermen.

- Jeg tenker at det har ikke noe med det å gjøre. Jeg ser ikke poenget med å oppgi vekt på spillere. Høyde er jo greit, men vekt har ingenting å si. Det er en idrett som alle kan spille i. Det er ingen som trenger å ha noe med hva man veier, sier Camilla Herrem.

Landslagsspiller Moa Högdahl er enig med sin lagvenninne. Hun mener at det er irrelevant å ha med informasjon om vekten til spillerne.- Det er jo ingen vektklasser i håndball. Jeg forbereder meg ikke noe annerledes ut ifra et vekttall. Jeg forbereder meg ut ifra hvordan spillerne spiller håndball, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer