Håndballl-VM

Reagerer på vekt-krav

De norske håndballjentene synes det er unødvendig at spillernes vekt har blitt vist på TV før kampene.

IKKE RELEVANT: De norske håndballjentene reagerer på at vekten til spillerne ble vist på TV-skjermen før de første kampene i VM. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Publisert

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Verdensmesterskapet i håndball er for fullt i gang i Spania. Norge har vunnet alle de tre første kampene sine og er klar for å møte Puerto Rico og Sverige i de neste to kampene.

Til tross for strålende innsats av det norske laget er det et annet tema som har blitt satt søkelyset på. TV-seerne har under dette mesterskapet kunnet se informasjon om spillernes vekt på skjermen.

Dette har fått det Norske Håndballforbundet og spillerne selv til å reagere. Da Dagbladet snakket med noen av spillerne tirsdag morgen var de klar på at opplysninger om vekten til spillerne ikke bør vises på skjermen.

- Jeg tenker at det har ikke noe med det å gjøre. Jeg ser ikke poenget med å oppgi vekt på spillere. Høyde er jo greit, men vekt har ingenting å si. Det er en idrett som alle kan spille i. Det er ingen som trenger å ha noe med hva man veier, sier Camilla Herrem.

FORVIRRET: De norske håndballjentene ble fintet ut av speakeren før kamp. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Landslagsspiller Moa Högdahl er enig med sin lagvenninne. Hun mener at det er irrelevant å ha med informasjon om vekten til spillerne.

- Det er jo ingen vektklasser i håndball. Jeg forbereder meg ikke noe annerledes ut ifra et vekttall. Jeg forbereder meg ut ifra hvordan spillerne spiller håndball, forteller hun.

Norges hovedleder i VM Mads Stian Hansen sa til NTB tidligere i mesterskapet at det Internasjonale Håndballforbundet (IHF) har fått en ny portal der man må oppgi vekt for å få gjennom påmeldingen.

- Legges ikke dette inn, godtas ikke påmeldingen. Det vi har gjort er å legge inn vekt som ikke stemmer. Det er altså ikke den reelle vekten til spillerne som er lagt inn.

Norges Håndballforbund ønsker ikke å ha fokus på vekt og har formidlet dette til IHF og Nent. De har bevisst unngått å skrive inn vekt tidligere, men hadde ikke noe valg i år.

Tirsdag kom beskjeden fra Det Internasjonale Håndballforbundet at vektopplysningene kommer til å endres framover. Spillerne er likevel ikke fornøyd med at det har blitt vist på TV.

NULL GRUNN: Malin Aune synes ikke det er noen grunn til å ha opplysninger om vekt i håndball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
NULL GRUNN: Malin Aune synes ikke det er noen grunn til å ha opplysninger om vekt i håndball.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Malin Aune kom inn i VM-troppen for bare noen dager sider som erstatter for Stine Skogrand. Aune ser heller ingen grunn til å gi informasjon om vekt.

- Jeg tror det som står der er feil på våre spillere, fordi det er egentlig ingen grunn til å vite hva aller veier. Det har jo vært et ønske om det fra det internasjonale forbundet. Jeg synes det er null grunn til å ha opplysninger om det. Jeg ser ikke noen grunn til at det skal være der, sier Aune.

Norge vant sin siste kamp mot Romania 33-22. Neste kamp er mot Puerto Rico torsdag og sendes på TV3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer