Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Reagerer på VIF-ambisjon: - Veldig defensivt

Vålerenga vil komme høyere opp på tabellen enn i fjor og «håper på topp seks». - Passivt, mener Kjetil Rekdal.

EUROSPORT-EKSPERT: Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
EUROSPORT-EKSPERT: Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Start – Vålerenga, klokka 18.00

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ronny Deila og Vålerenga er under press før lørdagens bortekamp mot Start. To store tap på rad skaper bekymring i og rundt klubben.

VIF-bossen slo selv fast at «nå er det samling i bånn» etter 1-4-nederlaget for Strømsgodset. Tabellmessig er klubben én plass over fjorårets åttendeplass. Og dette er også målet: Å komme over åttendeplassen - og helst blant topp seks.

Dette får tidligere trener Kjetil Rekdal til å stusse:

- Jeg synes det er veldig passivt og defensivt. Rosenborg har i særklasse det største budsjettet. Men jeg tror ikke Vålerenga står tilbake for noen av de andre klubbene, sier Eurosport-eksperten til Dagbladet.

Temperaturen

Vålerenga-spillerne kjørte buss fra Oslo til Kristiansand fredag. Temperaturen stiger rundt laget etter 0-3 for Sarpsborg og 1-4 for Godset. Stortapene kommer etter en god sesonginnledning med seire over Kristiansund og Odd.

SKUFFET: 1-4-tapet for Strømsgodset sist helg var tungt å svelge for Ronny Deila og Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SKUFFET: 1-4-tapet for Strømsgodset sist helg var tungt å svelge for Ronny Deila og Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Før femte runde ligger laget på sjuendeplass. Om hvor Vålerenga ønsker å havne til slutt, sier Deila til Dagbladet:

- Vi har snakket om å bli bedre enn året før (åttendeplass). Vi må se framgang. Nå har vi byttet spillere og fått inn mye ungt. Det er en spennende stall, der ser veldig bra ut - og vi ønsker å bli bedre enn i fjor.

- Hva vil det si?

- Vi håper å være blant topp seks. Men det er tøft i toppen. Nå har vi møtt to av de beste lagene (Sarpsborg og Godset). Vi sto litt tilbake for dem akkurat i de to kampene. Men vi har stor tro på topp seks. Er vi blant topp fem, vil det være det beste siden 2010.

Andre forutsetninger

Rekdal mener budsjett, egen stadion, størrelsen på støtteapparat og spillere burde tilsi enda mer offensive mål.

Han vant selv gull med klubben i 2005. Da han kom tilbake i 2013 - og var til 2016 - oppnådde han følgende plasseringer: 11, 6, 7 og 10. Han mener rammeverket rundt klubben - og forutsetningene - er annerledes nå.

Om VIF-sesongen så langt sier Brasil-helten fra 1998:

- Laget har scoret fire mål på fire kamper. Det er tynt. Åtte mål er sluppet inn, så de har hatt problemer både forover og bakover. To seire og to tap er på et slags vis godkjent. Men det er måten de har tapt de to siste kampene på som gir grunn til bekymring.

På stedet hvil

Rekdal tror et nederlag for Start vil skape nye spørsmål. Samtidig minner han om at Vålerenga aldri har vært en toppklubb over tid, bortsett fra på 80-tallet.

- Det er blitt satset hardt i Vålerenga. Men de har aldri blitt en stabil toppklubb. Det har vært økonomisk vanskelige tider, det har vært salg av spillere, trenere og ledere har kommet og gått. Nå er den økonomiske biten i bedring, men sportslig står de på stedet hvil.

Deila ledet klubben gjennom hele sesongen i fjor. Han er tydelig på at han måtte gjøre endringer etter Rekdal.

- Da jeg tok over, var det vanskelige resultater. Jeg tok ikke akkurat over noe som bare var å videreføre. Vi måtte endre på en del ting for at vi skulle komme oss ut av nedrykksstriden. Det var litt for mange spillere som var ut og inn av trening. Vi måtte ha enda mer defensiv trygghet. Så langt har vi ikke sluppet inn mindre mål, men vi får se hvordan det blir over lengre tid.

Lei seg

Vålerenga møter et ungt og spillende Start-lag.

- Etter to tap må vi finne løsninger. Dette føles like ille som om det skulle vært i Celtic eller Strømsgodset. Vi jobber hardt. Når du ikke får ut potensialet, blir du veldig lei deg, sier Deila.

Men:

- Med seier over Start er vi i rute igjen.

Eliteserien
Molde43018-59
Sarpsborg42207-38
Haugesund42116-37
Brann32104-17
Tromsø42029-76
Ranheim32016-66
Vålerenga42024-86
Rosenborg41217-45
Strømsgodset41218-75
Kristiansund41124-54
Odd41124-54
Lillestrøm41125-74
Sandefjord41126-94
Start31025-63
Bodø/Glimt41033-73
Stabæk30214-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!