Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM

Reagerer på VM-oppsettet før kveldens drama: - Vi kan ikke gjøre noe med det

De norske håndballgutta får mindre hvile - uansett motstander i helga.

SEMIFINALE-KLARE: Espen Lie Hansen, Joakim Hykkerud og Sander Sagosen i heisen på spillerhotellet i Paris. I kveld møter de Kroatia til VM-semifinale.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEMIFINALE-KLARE: Espen Lie Hansen, Joakim Hykkerud og Sander Sagosen i heisen på spillerhotellet i Paris. I kveld møter de Kroatia til VM-semifinale.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
  • Kroatia - Norge, kl. 20.45

PARIS (Dagbladet): Norge spiller semifinale mot Kroatia i kveld og kan møte Frankrike i en eventuell finale søndag, eller Slovenia i en bronsefinale i morgen.

Uansett utfall: Norges motstander har hatt ett døgn ekstra hvile før det hele skal avgjøres i Paris denne helga.

Norske håndballprofiler rister bare litt oppgitt på hodet.

- Vi kan ikke gjøre noe med det. Men det er langt fra optimalt for oss, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

- Det har masse å si, sier NRKs håndballekspert Håvard Tvedten til Dagbladet.

Taktisk spill

Espen Lie Hansen forteller:

- Det er nok taktisk spill fra Frankrike som hele tiden har vært favoritter til å komme til en finale. De vil ha en hviledag ekstra, men jeg tror ikke det er avgjørende i slutten av et mesterskap. I en finale går du alltid i kjelleren, men det er alltid en fordel å spille mesterskap på hjemmebane, sier Lie Hansen til Dagbladet.

Norges VM-komet Sander Sagosen forteller at han har registrert at motstanderen får mer hvile, men bryr seg lite om det.

- Sånn er det å være på bortebane. Frankrike har fordelen og styrer skuta på hjemmebane. Sånn er det bare. Vi må bruke det til vår fordel og yte det lille ekstra. Vi er tente, sier Sagosen til Dagbladet.

Fordel Frankrike

Landslagstrener Christian Berge mener det ikke er noen hemmelighet at Frankrike får mer hvile enn andre på egen jord.

For eksempel: Fra Frankrikes første VM-kamp (åpningskamp mot Brasil 11. januar), til søndagens finale, har laget fått 10 fridager. Norge får sju fridager dersom de må ut i bronsefinale i morgen, mot totalt åtte fridager dersom de spiller seg til finale søndag.

- Dere har fått lite?

- Ja, men vi har fått nok hvile. Det er andre lag som har hatt det verre. Frankrike har nok hatt det best. Dette har vært et fantastisk mesterskap, både sportslig, arrangementsmessig, publikum og interesse. Vi klager ikke på noe, sier Berge.

- Ikke tilfeldig

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener det kan slå begge veier med ekstra fri.

- Det er vel noe franskmennene har tenkt godt gjennom på forhånd, regner jeg med. Det er ikke tilfeldig at de har havnet i den situasjonen med en ekstra hviledag.

En dag ekstra med hvile har masse å si. Men det er fordelen med å være hjemmenasjon.

- Eller så kan vi snu på det. Under fjorårets EM hadde Frankrike flere dager fri før de møtte Norge. Likevel slo Norge ut Frankrike.

Flere svenske spillere reagerte før Sverige og Frankrike møttes i kvartfinalen denne uka.

Sverige var nemlig småforbannet på all ekstraservice VM-vert Frankrike får. Franskmennene hadde én hviledag mer enn svenskene etter åttedelsfinalen.

- En kjempefordel, fastslår Sveriges Jesper Nielsen.

Semifinale: Norge - Kroatia, klokka 20.45. Kampen vises på TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media