Reagerer: - Skuffet

Perfekt start for Halvor Egner Granerud. Men 26-åringen er skuffet over det polske publikum.

NUMMER TO: Halvor Egner Granerud. Foto: Tore Ulrik Bratland
NUMMER TO: Halvor Egner Granerud. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert

WISLA (Dagbladet): Verdenscupen i hopp er i gang. Fredag ble det arrangert kvalifisering i Adam Malysz-bakken i polske Wisla.

Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på andreplass, bak hjemmehelten Dawid Kubacki. Bare 1,2 poeng skilte dem, og det lover godt for rennet lørdag.

Verdenscupen starter rekordtidlig denne sesongen. I Wisla var det både grønn plast i unnarennet og regn. Med andre ord: Det var ikke akkurat en majestetisk februardag med sol og fem minusgrader. Og det polske publikummet glimret i stor grad med sitt fravær.

HISTORISK: For første gang i historien hoppes det på grønn plast i verenscupen. Det lokket ikke de store massene til kvaliken i Adam Malysz-bakken. Foto: Tore Ulrik Bratland
HISTORISK: For første gang i historien hoppes det på grønn plast i verenscupen. Det lokket ikke de store massene til kvaliken i Adam Malysz-bakken. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
GLISSENT: Slik så det ut på sletta i Wisla. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLISSENT: Slik så det ut på sletta i Wisla. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Trolig kom det bare rundt tusen tilskuere, i en bakke hvor det ikke er uvanlig med 7000-8000 tilskuere.

- Jeg er litt skuffet over at det ikke var flere her i dag. Jeg håper at polakkene kommer mannsterke lørdag og at vi får et normalt hopprenn, sier Granerud til Dagbladet.

- Forhåpentligvis var det mange som fikk med seg at Kubacki var helt høvding, og at resten av det polske laget var rett bak. Jeg håper det blir fullt her under rennet - og trykk.

NUMMER TO: Halvor Egner Granerud landet på 128 meter i kvaliken. Det holdt til andreplass. Foto: NTB
NUMMER TO: Halvor Egner Granerud landet på 128 meter i kvaliken. Det holdt til andreplass. Foto: NTB Vis mer

Dagbladet får opplyst at det er ventet rundt 5100 tilskuere til lørdagens renn. Søndag tyder kalkylene på 3500 tilskuere. Det er i så fall en nedtur for det hoppgale Polen.

Lokale journalister Dagbladet har snakket med, mener tidlig sesongstart, regn og en dårlig sesong for polakkene i fjor er en medvirkende årsak.

- Jeg vet ikke hvorfor det ikke var flere her i dag. Kanskje fordi polakkene hadde en svak sesong sist. Jeg håper de kjenner sin besøkelsestid lørdag. Hvis det ikke blir en norsk vinner - men polsk - så er det en mektig opplevelse å være her, sier Granerud.

- Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn. Ikke er jeg god i polsk, og ikke leser jeg polske nettaviser, sier han om publikumssvikten.

Selv ikke den lokale hoppkiosken i bakken fikk folk til å gå mann av huse. Her er det salg av både tobakk og sprit, noe som borger for en lystig stemning. I Norge ville dette mildt sagt ha skapt rabalder.

STORT SORTIMENT: Hoppkiosken i Adam Malysz-bakken byr på mer enn bare brus og vann. Foto: Tore Ulrik Bratland
STORT SORTIMENT: Hoppkiosken i Adam Malysz-bakken byr på mer enn bare brus og vann. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

For egen del fikk Granerud bekreftet den gode hoppinga gjennom sommeren og høsten. Han hoppet 128 meter, mens Kubacki landet på 133 meter.

- Det var positivt, sier trener Alexander Stöckl om Granerud.

- Han gjorde et flott hopp. I tillegg hadde han vanskeligere forhold. Det begynte å regne og da ble sporet litt treigere.

ALLE SKAL MED: Trener Alexander Stöckl var fornøyd med å få alle nordmennene med til rennet. Foto: Tore Ulrik Bratland
ALLE SKAL MED: Trener Alexander Stöckl var fornøyd med å få alle nordmennene med til rennet. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Men:

- Vi fikk alle våre med. Det gir oss flere muligheter.

Johann André Forfang kom på åttendeplass, Marius Lindvik ble nummer 14, Daniel-André Tande 15, Robert Johansson 16, Fredrik Willumstad 40 og Kristoffer Eriksen Sundal 50.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer