Frida Karlsson:

Reagerer sterkt: - Som en skrekkfilm

Flere langrennsløpere pådro seg alvorlige frostskader etter et kontroversielt langløp i Sveits for to uker siden. Skadene får Frida Karlsson (21) til å reagere sterkt.

SJOKK: Frida Karlsson trodde ikke sine egne øyne da hun fikk se bilder av frostskadene til utøvere etter langløpet i Sveits Foto: NTB

SJOKK: Frida Karlsson trodde ikke sine egne øyne da hun fikk se bilder av frostskadene til utøvere etter langløpet i Sveits Foto: NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var under ekstreme forhold at det 65 kilometer lange rennet La Diagonela ble arrangert i Sveits for drøyt to uker siden.

Temperaturen var tidvis nede i 25 minusgrader under rennet. Som et resultat av den ekstreme kulden, fikk flere alvorlige frostskader grunnet deltakelsen i løpet.

Dagbladet omtalte dagen etter rennet at langløper Andreas Nygaard (30) ble et offer for den ekstreme kulda. Med frostskader på fingrene uttalte Nygaard at han aldri hadde opplevd noe liknende.

- Det var fantastisk vondt. Jeg har sjelden opplevd noe så vondt, sa han til Dagbladet.

Reagerer

Skadene får Sveriges skiyndling Frida Karlsson til å reagere sterkt. Karlsson trodde ikke sine egne øyne da hun fikk se bilder av frostskadene til den svenske skiløperen Britta Norgrens (se bildet under), som også deltok i løpet.

- Det var som å se en skrekkfilm da jeg så det på Instagram. Man måtte blunke ved annethvert innlegg omtrent. Det var ikke et pent syn. Det viser virkelig at man kan få varige men hvis du utsetter kroppen din for ekstreme forhold. Nei, det der vil man vil ikke oppleve, sier Frida Karlsson til svenske Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.