Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer sterkt etter den nedslående nyheten: «Sjokkdiagnose»

Skihopperen Lukas Müller kan ikke bevege beina.

DRAMA: Lukas Müller kan ikke bevege beina etter skrekkfallet i hoppbakken og nyheten blir mottatt med sjokk og vantro i Østerrike. Foto: NTB Scanpix
DRAMA: Lukas Müller kan ikke bevege beina etter skrekkfallet i hoppbakken og nyheten blir mottatt med sjokk og vantro i Østerrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den østerrikske skihopperen Lukas Müller (23) smalt i bakken under et treningshopp i Kulm onsdag - og i dag forteller legene ved Universitetsykehuset i Graz at 23-åringen ikke kan bevege beina.

Østerrikerne reagerer med vantro:

«Sjokkdiagnose», skriver Kronen Zeitung.

«Müller er lam», skriver avisa Kurier.

«Han har mistet følelsen i beina», skriver avisa Heute.

Det gikk nemlig fullstendig galt for den østerrikske hopperen da han testet monsterbakken i Kulm foran skiflygings-VM. Müller falt stygt og ble fraktet til sykehus med brudd i ryggen. Det er likevel håp om å få Müller på beina og at han får tilbake førligheten i beina.

- Müller kan i øyeblikket ikke bevege beina og er delvis lammet, sa lege Franz-Josef Seibert ved sykehuset i Graz.

- Kan gå igjen 23-åringen konstatert to brudd i ryggen, og fredag ga legene ytterligere informasjon om ungguttens helsetilstand

- Den nevrologiske undersøkelsen har påvist skader på nervebanen som har påført Müller lammelse, sier legen.

Han opplyste videre at den vellykkede operasjonen som ble gjennomført etter det stygge fallet onsdag, var en forutsetning for Müller kanskje kan gå igjen i framtida. Ifølge Seibert kan det imidlertid gå «måneder eller et helt år» før skihopperen kan håpe å være på beina igjen.

Ifølge orf.at skal et utstyrsproblem ha bidratt til det stygge fallet. I tett snødrev mistet Müller kontrollen og falt ned på 120 meter. Han mistet den ene støvelen i svevet.

Stortalent Müller var sett på som et av verdens største hopptalenter etter sine gull i junior-VM og kunne ha blitt en av fremtidens enere.

Dagbladet
snakket torsdag med den tidligere norske hopperen Rolf Åge Berg om Kulm-bakken.

Berg var selv utsatt for et av historiens mest dramatiske fall i skiflygingsbakken. Det skjedde i 1986. Et fall som resulterte i at han ble erklært tolv prosent invalid. Han hadde hørt om fallet til Müller.

- Det er trist og dramatisk med et så stygt fall. Vi får bare håpe at det går bra med ham. Etter hva jeg hørte, dreide det seg om en utstyrsfeil, og at det ikke skyldtes bakken, sa Rolf Åge Berg til Dagbladet.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl var Müllers trener på det østerrikske juniorlandslaget i hele fem år, fra 2005 til 2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media