Håndball-VM

Reagerer: - Tull!

Dommerne hisset på seg «alle» da Norge slo Argentina.

FRUSTRERT: Sander Sagosen var flere ganger sint på dommerne i møtet med Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FRUSTRERT: Sander Sagosen var flere ganger sint på dommerne i møtet med Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Argentina 32-21 (16-12)

KRAKÓW/OSLO (Dagbladet): I løpet av første omgang var det stor misnøye hos begge lag med det bosniske dommerparet Amir Konjicanin og Dino Konjicanin.

Sander Sagosen fikk tilsnakk fra sekretariatet flere ganger for sitt sinne etter avgjørelser. Selv også den ellers så sindige landslagssjefen Jonas Wille protesterte åpenbart ved flere anledninger.

Også argentinerne var illsinte for flere utvisninger de mente var billige.

Da en argentinsk spiller ble utvist for filming etter å ha gått i gulvet i en duell hvor han ble truffet av Norges store bakspiller Harald Reinkind fikk også Viaplay-ekspert Kristian Kjelling nok.

- Dommerne er i ferd med å spille ut en helt forferdelig rolle. Han blir truffet av en stor, tung mann, så får han to minutter for filming, sa en oppgitt Kjelling, som en rekke ganger kritiserte dommernes avgjørelser.

NYTT OG EKSOTISK: 21 år gamle Ulrik Berge Eriksson er først og fremst håndballspiller, men noe litt annet og spesielt har opptatt tiden hans de siste månedene. Video: Tiktok/Dagbladet TV Vis mer

- Det er helt idiotisk. De er i ferd med å ødelegge kampen med slikt tull, fulgte kommentator Daniel Høglund opp.

Sagosen, som flere ganger hisset seg opp, er imidlertid roligere etter kampen.

- Det er sånn det er. Vi står utpå her. Det er mye følelser. Vi spiller tellende kamper i et VM. Når vi går ut utpå så prøver vi å gjøre så godt vi kan. Det gjør dommerne også, sier han før han ler bort diskusjonene med sekretariatet.

- Vi bare tulla litt. Det var egentlig bare hyggelig. Jeg inviterte ham til Norge.

VILLE GI HYLLEST: Sander Sagosen ville hylle Magnus Abelvik Rød etter en god kamp mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VILLE GI HYLLEST: Sander Sagosen ville hylle Magnus Abelvik Rød etter en god kamp mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Litt kleint

Etter kampen ble Sander Sagosen kåret til banens beste. Det var han ikke helt enig i selv.

Han rev med seg Magnus Abelvik Rød for å ta imot det synlige beviset i form av en sjekk. Etter kampen svarer han om den pussige situasjonen.

- Han synes det var litt kleint selv, så jeg tar litt selvkritikk der, men jeg synes han gjør en fin kamp. Han står på og ofrer seg for laget. Han var virkelig en god spiller for oss, så jeg ville at han skulle få den hyllesten han fortjente, sier Sagosen til pressen etter kampen.

- Det er litt brutalt å bare bli dratt med fram der når man ikke har fått dem. Man føler seg litt sånn hjelpesløs. Sander er Sander, og jeg setter veldig stor pris på at han føler det sånn, sier Abelvik Rød selv.

Yppet seg

På banen var det et Argentina som lenge yppet seg med Norge. Men som mot Nord-Makedonia i åpningskampen, så giret det norske laget opp mot slutten av første omgang.

Til pause var det ledelse 16-12. Etter hvilen økte den ledelsen.

Kristian Bjørnsen og Sagosen var i lekehumør da førstnevnte serverte stjernespilleren en flyger, og det ble tungt for Argentina å henge med.

Til slutt vant Norge komfortabelt 32-21 etter bare å ha sluppet inn ni mål i andre omgang.

- Første kvarteret var svakt, men resten av tida har det bare handlet om Norge, sa Viaplay-kommentatoren.

- Nå blir det tøft

Selv er landslagssjef Jonas Wille fornøyd med prestasjonen.

- Vi skal være fornøyde med dette. Jeg synes vi har trøbbel i starten. Vi er altfor offensive da, men i de siste 12 i første omgang finner vi den strukturen jeg ville ha. Det er en timinutters periode i hver kamp der vi sliter, men det er det, sier han til Viaplay etter kampen.

LANDSLAGSSJEF: Jonas Wille er fornøyd med seieren mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LANDSLAGSSJEF: Jonas Wille er fornøyd med seieren mot Argentina. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Nord-Makedonia og Argentina var de antatt svakeste lagene i gruppa. Nå er Wille klar på at det blir tøffere.

- Nå føler jeg at vi har gjort det vi skulle i de to første, og latt alle spille. Nå blir det tøft hele vieien, og vi må være klare for å optimalisere laget hver kamp.

Først ut er Nederland i den siste kampen i den innledende runden.

- Nederland er bra. Jeg vet ikke om folk vet hvor bra de er. Vi har forhåpentligvis bedre bredde, men toppspillerne deres holder definitivt tempo, sier Wille.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer