Magnus Midtbø om spiseforstyrrelser

Reagerer

Magnus Midtbø (33) utviklet spiseforstyrrelser da han begynte å se opp til de som var best i verden. På veien for å bli bedre er det nærmest umulig å ikke sammenlikne seg med andre, mener den tidligere klatreren.

Bilde av Magnus Midtbø (31), klatring. Mesternes Mester 2021 blir spilt inn i Arendalsområdet, høsten 2020. Programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Bilde av Magnus Midtbø (31), klatring. Mesternes Mester 2021 blir spilt inn i Arendalsområdet, høsten 2020. Programleder Dag Erik Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2005 var Magnus Midtbø juniorverdensmester i klatring. Han begynte også å sammenlikne seg med de som var best i verden. Håpet var å bli like god som dem.

Løsningen skulle bli å gå ned i vekt. Selv om han ikke likte speilbildet av seg selv, var han villig til å ofre alt for å bli best i verden.

- Jeg sammenliknet meg med de aller beste og da så jeg veldig annerledes ut. Jeg tenkte at hvis jeg skulle bli like god som de, så måtte jeg se ut som de også, sier Midtbø til Dagbladet.

Han kuttet ned på mat han ikke mente var bra, som sukker og brus.

Vektskålen gikk nedover.

Men fremdeles følte den da 16 år gamle gutten at han hadde for mye muskler.

- Jeg ble veldig definert og hadde lite fett. Men muskler veier også veldig mye. I min sport er det dessverre slik, selv om muskler er en bra ting, så veide de for mye, sier Midtbø videre.

Midtbø har tidligere vært åpen om at han slet med spiseforstyrrelser, til NRK.

- Alle tenkte på vekt

Midtbøe skilte seg ikke fra andre klatrere på toppnivå.

Alle tenkte på vekt og hvordan man skulle minske den, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.