Reagerer

Robert Johansson (32) synes han leverte to OK hopp i Innsbruck, men reagerer på at han ikke fløy bedre: - Det er veldig frustrerende, sier veteranen, som sliter med et kranglete høyrebein.

MYE Å TENKE PÅ: Robert Johansson. Foto: Geir Olsen / NTB
MYE Å TENKE PÅ: Robert Johansson. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

INNSBRUCK (Dagbladet): Halvor Egner Granerud (26) leder Den tysk-østerrikske hoppuka foran Dawid Kubacki fra Polen. Men bak ham sliter nordmennene i sammendraget.

Johann André Forfang ligger på 14. plass, Robert Johansson er nummer 16, Kristoffer Eriksen Sundal 24, Marius Lindvik 29, Daniel-André Tande 30 og Anders Fannemel 42.

Johansson reagerer på at hoppene hans «svarte skuffende dårlig» da han ble nummer 17 i Bergiselbakken i Innsbruck i går. Han landet på 120,5 og 116,5 meter - i et renn Kubacki vant med et lengstehopp på 127 meter.

GREI OVERSIKT: Utsikten er god over Innsbruck når du hopper i Bergiselbakken. Men det tenker neppe Robert Johansson og co. på. Foto: Geir Olsen / NTB
GREI OVERSIKT: Utsikten er god over Innsbruck når du hopper i Bergiselbakken. Men det tenker neppe Robert Johansson og co. på. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Jeg vet ikke hvorfor hoppene ikke svarte ordentlig, sier Johansson til Dagbladet.

- Jeg tror ikke det var langt unna i første omgang. Det er ikke mye som skal til før jeg er oppi der. Men det er frustrerende å stå i denne situasjonen. Jeg må bare kjempe meg gjennom den. Akkurat her og nå føles det litt trått. Men jeg tror jeg skal få det til.

Lillehammer-hopperen erkjenner at han merker hardkjøret i Hoppuka.

- Ja, jeg gjør jo det. Det har sine utfordringer å ha vært gjennom to ryggoperasjoner.

HØYDEPUNKT: Robert Johansson feiret nyttårsaften med samboer Marlene Messell og datteren Olympia. Foto: Geir Olsen / NTB
HØYDEPUNKT: Robert Johansson feiret nyttårsaften med samboer Marlene Messell og datteren Olympia. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Kjenner du noe til ryggen?

- Jeg har ikke vondt i ryggen, men høyrebeinet krangler litt. Jeg prøver å få det til å fungere.

- Hva er problemet?

- Det er ikke noe å gå i detaljer med. Men det blir noen ekstra lange kvelder og tidlige morgener for å holde det i sjakk.

Hoppuka forflytter seg til Bischofshofen i Østerrike i dag. Kvalifiseringen starter klokka 16.30 og sendes på TV 2. Granerud ligger 23,3 poeng foran Kubacki før det fjerde og siste rennet i morgen.

GLADE GUTTER: Hele laget gleder seg på vegne av esset Halvor Egner Granerud (t.h.). Her er han sammen med Robert Johansson og Johann André Forfang. Foto: NTB
GLADE GUTTER: Hele laget gleder seg på vegne av esset Halvor Egner Granerud (t.h.). Her er han sammen med Robert Johansson og Johann André Forfang. Foto: NTB Vis mer

- Granerud er i en veldig bra posisjon, sier Johansson.

- Han leverte i en presset situasjon (i Innsbruck). Etter første omgang lå han 12,8 poeng bak Kubacki. Til slutt var han bare 3,5 poeng bak. Det er sterkt levert. Jeg skrek meg hes. Det er fantastisk å se hvilken form Granerud er i. Han klarer å levere sterke skihopp, selv i pressete situasjoner.

- Han ser ut som en hoppeukevinner?

- Absolutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer