Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerte først kraftig på rasistiske tilrop - oppløst i tårer etterpå

Everton Luiz oppgitt over supportere og spillere etter å ha blitt utsatt for rasisme gjennom en hel kamp i Serbia. 

TOK TIL TÅRENE: Partizans Everton Luiz får trøst etter å ha blitt utsatt for rasisme under en kamp i Serbia. Foto: AFP PHOTO / STR / NTB Scanpix
TOK TIL TÅRENE: Partizans Everton Luiz får trøst etter å ha blitt utsatt for rasisme under en kamp i Serbia. Foto: AFP PHOTO / STR / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Det rant over for Partizan Beograds brasilianske midtbanespiller Everton Luiz, da klubben møtte FK Rad Beograd i serbisk Super Liga i går.

Luiz hevder han ble utsatt for rasisme gjennom hele kampen, og svarte med å vise hjemmefansen fingeren i frustrasjon. Hendelsen skapte raseri blant hjemmelagets spillere, og spillere fra begge lag havnet i heftige tumulter (se video nederst i saken).

Det var flere som måtte gripe inn i tumultene, deriblant bevæpnede vakter. Etter noen minutter roet det seg ned.

Hjemmefansen som hadde ropt mot Luiz ble ytterligere oppildnet av episoden, og fortsatte å hetse brasilianeren - til tross for tidligere advarsler fra dommerne og speaker på stadion.

Luiz mener hjemmelaget ikke gjorde noe for å tie egne fans.

- Jeg mottok rasistisk hets gjennom 90 minutter og var også oppgitt over hjemmelagets spillere, som støttet det. De angrep meg alle sammen, sier Luiz.

Etterpå begynte brasilianeren å gråte på grunn av den verbale hetsen, mens lagkameratene forsøkte å trøste ham.

- Jeg ønsker å glemme dette så fort som mulig. Jeg elsker Serbia og folket her, det er derfor jeg gråt. Men vær så snill; si nei til rasisme, sier han videre.

Partizan vant forøvrig kampen 1-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling