Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerte på dommerfeil

Uortodokse kubanere fikk gjøre som de ville: - Det blir vanskelig å spille forsvar, sier mesterskapsdebutant Moa Högdahl.

MOR OG DATTER: Moa Högdahl (t.v) sammen med sin mor og assistenttrener på landslaget, Mia Hermansson-Högdahl. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MOR OG DATTER: Moa Högdahl (t.v) sammen med sin mor og assistenttrener på landslaget, Mia Hermansson-Högdahl. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Cuba 47-16

KUMAMOTO (Dagbladet): Norge har flere av håndballens aller største profiler og navn, som de fleste har et forhold til. Denne gangen må imidlertid det norske folk bli kjent med et par nye spillere.

Mesterskapsdebutantene Moa Högdahl (23), Ingvild Bakkerud (24) og Andrea Austmo Pedersen (25) fikk alle tillit av Thorir Hergeirsson mot Cuba, og virket å bygge opp selvtilliten før tøffere utfordringer venter.

- Det var helt fantastisk. Det var veldig deilig å få unnagjort den debuten, strålte Högdahl kort tid etter kampslutt.

- Veldig deilig, det var godt å få en god start på mesterskapet, sier Bakkerud.

Högdahl er oppvokst i en skikkelig håndballfamilie, og har drømt om debuten siden hun vandret rundt i diverse håndballhaller i barndommen:

STOR DAG: Moa Högdahl og Andrea Austmo Pedersen fikk begge sin debut i åpningskampen mot Cuba. Video: Rødt Kort Vis mer

Uortodokse kubanere

Cuba hadde lite å stille opp med mot Norge, og var sånn sett en takknemlig motstander å få mesterskapsdebuten mot.

Før kampen advarte Thorir Hergeirsson mot et aggressivt og uortodoks Cuba. Det fikk Högdahl merke underveis i åpningskampen, hvor kubanerne virket fritatt fra noen av håndballens grunnregler.

- Det var veldig uortodoks og veldig vanskelig, spesielt i forsvar. De har flere steg enn det vi bruker for eksempel. Fire, fem, seks og får lov til det. Da er det veldig vanskelig å stå i forsvar, beskriver hun.

Högdahl fikk nesten 24 minutter på banen og noterte seg for to scoringer.

Også Bakkerud sier seg enig i landslagssjefens beskrivelse av Cuba.

- Jeg vil støtte opp om det Thorir sier der. Det er ikke helt europeisk håndball som vi er vant med. Man måtte følge med hele tiden, Plutselig kom det et skudd på oss, så vi måtte være årvåkne hele tiden, sier hun.

1,87 centimeter høye Bakkerud fikk nesten en omgang på banen, og scoret på samtlige av sine fire skuddforsøk.

Slik opplevde en av Norges mer rutinerte spillere, Stine Bredal Oftedal, kampen:

KNUSENDE OVERLEGNE: Norges stjernespiller Stine Bredal Oftedal til Dagbladet etter 31-målsseier mot Cuba i åpningskampen. Video: Rødt Kort Vis mer

Frykter ikke flere feil

- Det er jo en «all right» motstander å debutere mot, for nivået er et godt stykke under resten av motstanderne i gruppa. Det er en takknemlig motstander i VM-debuten. Selvtillit må bygges på prestasjoner og ikke resultater. Mye av det som går mot Cuba går ikke mot Slovenia, vurderer Hergeirsson.

Islendingen fikk også med seg kubanernes noe uvanlige skrittbruk.

TOPPSCORER: Camilla Herrem scoret åtte ganger og er strålende fornøyd både med kampen og at VM endelig er i gang. Video: Rødt Kort. Vis mer

- De er ofte på fjerde og femte steg, og det blir litt uryddige og urytmiske bevegelser. Uerfarne dommere synes ofte det er vanskelig. Men det er ikke lett å dømme de, for de er veldig nærspillene, og går veldig inn i dueller, sier treneren.

55-åringen vil imidlertid ikke være for hard mot dommerne, og frykter ikke at liknende dommerfeil skjer seinere i mesterskapet.

- Det er ikke en så lett kamp å dømme. Den er bekvem å dømme fordi den ikke er jevn, men det er ikke så lett. Det er på grunn av spillestil og motstander, jeg tror ikke det er en fare at det blir slik mot Slovenia, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media