Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerte på manglende hyllest av avdød Stabæk-spiller

- Det er selvfølgelig superleit.

HJERNESVULST: Den tidligere Stabæk-spilleren Pontus Segerstöm måtte gi tapt for kreften i oktober, etter å ha fått konstatert hjernesvulst i august. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HJERNESVULST: Den tidligere Stabæk-spilleren Pontus Segerstöm måtte gi tapt for kreften i oktober, etter å ha fått konstatert hjernesvulst i august. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I går kveld avholdt Sverige sin Fotballgalla, hvor Zlatan fikk sin niende gullball.

Underveis og etterpå raste svenskene over den manglende hyllesten av den avdøde Stabæk-spilleren Pontus Segerström.

33-åringen gikk bort i oktober etter å ha tapt kampen mot kreft.

Senere i oktober gikk også den tidligere svenske landslagsspilleren og treneren for Elfsbog, Klas Ingeson, bort. Også Ingeson tapte kampen mot kreft.

- En skandale Under Fotballgallaen i Sverige i går kveld var det satt av tid til å minnes de som hadde gått bort.

Da Ingeson fikk en mye større hyllest enn det Segerström fikk, reagerte seerne sterkt overfor TV4, som hadde sendinga.

- Hvor er hyllesten til Pontus Segerstrøm #TV4? En jævla skandale og utrolig nonchalant! Fy faen det er dårlig, reagerer en av TV-seerne på Twitter, skriver svenske Aftonbladet.

Mens man på gallaen fikk et tilbakeblikk på Klas Ingesons karriere, og en videohilsen fra hans kone ble spilt - ble Segerström mintes med et bilde av Brommapojkorna-trøya hans og et bilde av 33-åringen selv.

Redaksjonell avgjørelse Produserer hos TV4, Pelle Porseryd, bekrefter overfor Aftonbladet at de mottok reaksjoner på manglende hyllest av den tidligere Stabæk-spilleren.

- Mange ble forbanna over at hyllesten av Pontus Segerström uteble. Hva mener du om det?

- Det er selvfølgelig superleit om folk oppfatter det slik. Vi har hatt en dialog om det sensitive temaet, og når vi tok en beslutning på hvordan vi skulle gjøre det, skjedde det i samråd med Brommapojkorna, svarer produseren.

- Vi ønsket å gjøre enda mer, for det er såpass viktige fotballspillere som har gått bort. Men samtidig hadde vi mye vi ville få med i programmet, og dele ut priser. Da må man ta en redaksjonell avgjørelse, og vi landet på dette, sier Pelle Porseryd til Aftonbladet.

Droppet hyllest av landslagsspiller Den manglende hyllesten er ikke den eneste kritikken Fotballgallaen har fått i år. I fjor ble den svenske landslagsspilleren Anders Svensson tildelt en luksusbil som takk for lang og tro landslagstjeneste av det svenske fotballforbundet.

Therese Sjögren, som hadde spilt flere landskamper enn Svensson, gikk tomhendt hjem.

I år var det planlagt en hyllest av Therese Sjögren i form av et innslag, siden hun nå er oppe i hele 200 landskamper for Sverige. Men det innslaget valgte TV4 å sløyfe helt.

- To andre punkter i programmet gikk over tiden, så vi var nødt til å spare tid, svarer Pelle Porseryd til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media