JUBEL: Etzaz Hussain ble omfavnet av lagkameratene etter å ha gitt Molde ledelsen. Foto: FREDRIK VARFJELL
/

BILDBYRÅN NORWAY
JUBEL: Etzaz Hussain ble omfavnet av lagkameratene etter å ha gitt Molde ledelsen. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAYVis mer

Poengdeling i Lillestrøm - Molde

Reagerte på Molde-mål: - Det er litt respektløst

Erling Braut Håland bidro med målgivende i det som kan ha vært hans siste Molde-kamp.

  • Lillestrøm - Molde 2-2 (1-1)

Erling Braut Håland ser ut til å bli Eliteseriens neste storeksport. 18-åringen har vært i fyr og flamme i årets sesong, og ryktene om hans framtid har versert i lang tid.

Også Molde har nok innsett at det blir for tøft å holde på juvelen, og denne uka ga de Braut Håland tillatelse til å reise til Salzburg for å se på forholdene i den Red Bull-eide klubben.

Salzburg skal angivelig ha lagt et sted mellom 60-70 millioner kroner på bordet, noe Molde har akseptert. Søndag kveld startet Braut Håland det som kan ha vært hans siste kamp i den blå drakta.

Debutmål

Molde avsluttet vårsesongen med tre sterke seire og 12-1 i målforskjell, og var de fleste sin favoritt til å stikke av med tre nye poeng da de barket sammen med Lillestrøm.

Det var imidlertid hjemmelaget som åpnet best, og etter 17 minutter sto det 1-0. Arnór Smárason signerte for LSK for én uke siden, og kunne ikke fått en bedre start i den gule drakta.

Erik Brenden fikk slått inn fra venstrekanten, og fant islendingen. Han fikk først et litt dårlig touch, men fortsatte å kjempe og fikk kranglet inn sin første Lillestrøm-scoring.

- Det er ikke ulovlig

Det var vertene som skapte de største sjansene i de kommende minuttene også, men seks minutter før pause slo Molde tilbake. Fredrik Aursnes mottok ballen like utenfor 16-meteren, tok den med seg sidelengs, før han banket den opp i motsatt kryss. En skikkelig kanonkule fra sunnmøringen.

Da Molde scoret lå Erik Brenden nede med skade i den andre enden av banen, men selv om spillerne protesterte og publikum peip, fortsatte bortelaget å spille. Det lønte seg.

- Det er litt respektløst, men det er ikke ulovlig, var Smárasons dom overfor Eurosport i pausen.

Like før pause fikk Pawel Cibicki en gylden mulighet til også å score i debuten. Den nyinnhentede midtbanespilleren ble spilt fri alene med keeper, men Marko Maric fikk parert. Returen satte Etzaz Hussain en liten meter utenfor mål.

Uselvisk Håland

- Han har knapt vært borti ballen. Han har nok lyst til å prege kampen på en helt annen måte, sa Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud om Erling Braut Håland i starten av andre omgang.

Unggutten hadde vært lite synlig, men 20 minutter etter pause var han sentral da Molde fullførte snuoperasjonen.

Spissen var uselvisk alene med keeper, og trillet ballen sidelengs til bedre plasserte Hussain. Han fikk en enkel jobb med å trille ballen i mål og sende Molde i føringen for første gang i kampen.

Det var imidlertid Lillestrøm som var det beste laget på Åråsen. Og fire minutter før full tid sendte Thomas Lehne Olsen publikum til himmels. Hjemmelaget fikk frispark like utenfor 16-meteren, og angriperen skrudde den perfekt opp i krysset.

- På tabellen er det ett poeng, men det føles som to og et halvt. Mentalt er det viktig, det gir energi i garderoben. Vi opptrer med tro og prøver å spille fotball. Vi er aggresive og presser høyt. Vi fortjente et poeng, sa Jörgen Lennartsson til Eurosport etter kampen.

Braut Håland var skuffet etter den sene utlikningen.

- Det er tunge forhold i dag og det er en tung kamp. Det er synd vi ikke får med oss tre poeng. Det lugger litt i dag, sa spissen, som ikke ville snakke noe om framtida.