Reaksjonene hagler: - Ufattelig

FIFA-president Gianni Infantinos pressekonferanse lørdag skaper kraftige reaksjoner fra fotballverden.

SE LIVE: FIFA-presidenten holder pressekonferanse dagen før VM i Qatar sparkes i gang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansen Gianno Infantino holder akkurat nå, vekker enorme reaksjoner verden over. Han har skjelt ut pressen for å være for kritiske før VM, og tar Qatar og FIFA totalt i forsvar på alt de har gjort innen menneskerettigher.

Et utall internasjonale mediefolk tar nå til Twitter for å slakte den mektige FIFA-presidenter. De er mildt sagt sjokkert.

Sportssjef i Evening Standard, Dan Kilpatrick, skriver:

- Det har nå gått på 22 minutter av en 45 minutter lang pressekonferanse. Han har ennå ikke tatt et eneste spørsmål. Kommentarene hans er historisk springende. Det er ufattelig at denne mannen er ansvarlig for verdensfotballen, og nettopp har blitt gjenvalgt uten motstand.

En annen som reagerer kraftig er Melissa Reddy i Sky Sports.

- Fantastisk innsats fra Gianni Infantino å se hvor mange absurde, skadelige, misledende, forvirrende og respektløse ting han kan få inn i en tale, skriver Reddy på Twitter.

En vantro Dominic King i Daily Mail sier det slik:

- Svimlende, surrealistisk, forvirrende. 56 minutter med vrangforestillinger.

Infantino brukte lørdagens pressekonferanse til å lange ut mot dem som kritiserer VM-verten Qatar og sier blant annet at arbeidernes rettigheter er like bra i der som i Europa.

- Føler meg som homo

En uttalelse fra Infantino har også vakt oppsikt.

- I dag føler jeg meg som qatarer. I dag føler jeg meg som araber. I dag føler jeg meg som afrikaner. I dag føler jeg meg som homo. I dag føler meg som funksjonshemmet. I dag føler jeg meg som en migrantarbeider, sa Infantino.

Han la seinere til at det ikke var slik. Men han fortalte en personlig historie om da han selv ble mobbet som barn - og kan sette seg inn i situasjonen til de som har det vanskelig.

- Jeg vet hva det vil si å bli diskriminert. Jeg hadde rødt hår og fregner som barn. Jeg ble mobbet. Hva gjør du? Du går på rommet og prøver å få noen venner.

Han gikk også til angrep mot kritikerne av mesterskapet i golfstaten.

- Denne ensidige moralprekenen er bare hykleri, sa Infantino.

- Jeg skal ikke gi dere noen livsleksjoner, men det som skjer her er dypt, dypt urettferdig. Med tanke på det vi europeere har gjort de siste 3000 årene, burde vi si unnskyld for de neste 3000 før vi begynner å gi moralprekener, fortsatte sveitseren.

- En skam

Verdenspressen bruker krasse ord når de omtaler Infantinos tale.

- Det er en enorm skam for Qatar at Infantino holder denne talen. Han er den verst tenkelige ambassadøren for landet deres, skriver Adam Crafton i The Athletic.

- Infantino: en mann så latterlig blind for sitt eget hykleri at det til tider føles som et briljant stykke performancekunst, skriver Barney Ronay i The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer