Reaksjonene hagler

IOCs Russland-grep faller ikke i god jord. - Uakseptabelt, mener Vladimir Putins talsmann.

PRESIDENTER: IOC-president Thomas Bach og Russland-president Vladimir Putin sammen før avslutningsseremonien av Sotsji-OL i 2014. Får sistnevnte det som han vil, vil russiske utøvere få konkurrere i neste års sommer-OL. Foto: NTB
PRESIDENTER: IOC-president Thomas Bach og Russland-president Vladimir Putin sammen før avslutningsseremonien av Sotsji-OL i 2014. Får sistnevnte det som han vil, vil russiske utøvere få konkurrere i neste års sommer-OL. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne uka avholder den internasjonale olympiske komité (IOC) styremøte i Lausanne i Sveits. Der er det store spørsmålet knyttet til om de vil åpne opp for russiske og belarusiske utøvere i neste års sommer-OL i Paris.

Tirsdag kveld holdt IOC-topp Thomas Bach en pressekonferanse. Der ventet flere på nyheter om Russland og Belarus. Det eneste Bach kunne si var:

- Deltakelsen av utøvere med russiske eller belarusisk pass i OL i 2024 ble ikke diskutert i dag, sa IOC-presidenten.

Kan by på problemer

Ikke mange minutter seinere publiserte IOC en pressemelding der de listet opp en rekke punkter som måtte oppfylles for at russiske utøvere skulle få delta under nøytralt flagg.

  • Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  • Ingen får delta som lag.
  • Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  • Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

Flere av disse punktene kan bety trøbbel for en rekke russiske utøvere. Aleksandr Bolsjunov, en av de største russiske utøverne, har tittelen kaptein i Putins hær. Tittelen fikk han underveis i Beijing-OL i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer