Reaksjoner etter beskjed

Bayern München-profil om Caroline Graham Hansen (28): - Jeg håper det ikke påvirker henne.

NORSK STJERNE: Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen. Foto: Lise Åserud / NTB
NORSK STJERNE: Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Caroline Graham er ikke med når fotballandslaget møter Portugal i Nations League tirsdag.

Årsaken er en kjenning i en muskel. Dette er det andre slaget i ansiktet denne måneden.

I en samtale med Dagbladet reagerer Bayern München-spiller Sarah Zadrazil (30) på at Graham Hansen er utelatt fra Ballon d'Or.

REAGERER: Bayern München-profilen Sarah Zadrazil fra Østerrike er ikke i tvil: Hun ser på Caroline Graham Hansen som en av de beste spillerne i verden. Foto: NTB
REAGERER: Bayern München-profilen Sarah Zadrazil fra Østerrike er ikke i tvil: Hun ser på Caroline Graham Hansen som en av de beste spillerne i verden. Foto: NTB Vis mer

Beskjeden kom i begynnelsen av september. Foreløpig er 30 kvinnelige fotballspillere i verden med i kåringen.

Den som vinner Ballon d'Or - eller Gullballen - blir regnet som verdens beste fotballspiller. Kåringen i kvinne- og herreklassen finner sted i Paris 30. oktober.

Se lista over de nominerte under:

GJEV LISTE: Her er de nominerte i herre- og kvinneklassen. 30 spillere representerer hver klasse.
GJEV LISTE: Her er de nominerte i herre- og kvinneklassen. 30 spillere representerer hver klasse. Vis mer

At Graham Hansen ikke står på lista i det hele tatt, får Sarah Zadrazil til å reagere:

- Etter min mening skulle hun ha vært der. Hun har hatt en utrolig sesong i Barcelona og fortjener kred, sier Zadrazil til Dagbladet.

Midtbaneprofilen har østerriksk pass og spilte da Norge og Østerrike gjorde opp seg imellom fredag. Kampen på Ullevaal endte 1-1.

På Dagbladets spillerbørs fikk Graham Hansen sju av ti poeng, best av de norske kvinnene. Også Zadrazil bet seg merke i prestasjonene til kantspilleren.

HERJET: Caroline Graham Hansen var briljant, spesielt i første omgang, mot Østerrike fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
HERJET: Caroline Graham Hansen var briljant, spesielt i første omgang, mot Østerrike fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- I første omgang lot vi henne ha ballen for mye. Hun var utrolig med ballen, og vi klarte ikke å håndtere henne. I andre omgang klarte vi det mye bedre, forteller hun.

Om vrakingen fra Ballon d'Or sier Zadrazil:

- Jeg håper det ikke påvirker henne. Jeg synes vi fortsatt har en lang vei å gå i kvinnefotballen for å få et rettferdig resultat til slutt.

Hun påpeker:

- Du har flere gode spillere som ikke er nominert. Etter min mening fortjener Aitana Bonmatí (Barcelona og Spania) å vinne. Hun har hatt en utrolig sesong. Men Graham Hansen skulle definitivt ha vært på lista.

FAVORITT: Spanske Aitana Bonmatí spiller på Barcelona. Foto: NTB
FAVORITT: Spanske Aitana Bonmatí spiller på Barcelona. Foto: NTB Vis mer

Bonmati er - for ordens skyld - på lista sammen med 29 andre.

Da Graham Hansen i forrige uke ble spurt om hva hun synes om å bli utelatt, svarte hun:

- Jeg er ikke den som stikker meg fram når det gjelder sånne kåringer, så det går veldig bra.

- Hvorfor er du ikke den som stikker deg fram?

- Jeg er ikke den som er mest glad i media, eller har bygget profil for å ha et navn som blir lagt merke til i den typen kåringer. Det lever jeg godt med.

SKRYTER: Norges trener, Leif Gunnar Smerud, omtaler Caroline Graham Hansen som «verdensklasse». Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SKRYTER: Norges trener, Leif Gunnar Smerud, omtaler Caroline Graham Hansen som «verdensklasse». Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Men landslagstrener Leif Gunnar Smerud er ikke i tvil om Graham Hansens kvaliteter. Om de første 45 minuttene mot Østerrike sier han:

- Det var en omgang i verdensklassen.

Og:

- Første omgang var fantastisk. I likhet med laget var hun litt tammere i andre omgang. Hun ble selvfølgelig omringet av mange spillere, så det var ikke så lett å levere som i første omgang.

PÅ LISTA: Guro Reiten er nominert til Gullballen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
PÅ LISTA: Guro Reiten er nominert til Gullballen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Chelsea-spiller Guro Reiten er nominert til Ballon d'Or som eneste norske kvinne. I herreklassen er både Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard representert.

- Alle har en mening om hvem som skal være med og hvem som ikke skal være med. Det kommer an på hvem du spør og hvem som stemmer. Men «Caro» er en meget bra fotballspiller, og jeg synes hun fortjener å være der, sier Reiten til Dagbladet.

Landslaget satte seg på flyet til Portugal i går ettermiddag.

Kampen tirsdag går klokka 19.15. Se tabell under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer