Landslaget i fotball:

Reaksjoner etter Høgmo-avgang: «Naiv tiki-taka», «komplett fiasko», «tåkeprat»

Slik reagerer folk på Per-Mathias Høgmo og NFF.

GÅR AV: Se hele pressekonferansen til Per-Mathias Høgmo og NFF her. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo er ferdig som norsk landslagssjef etter en skuffende start på VM-kvalifiseringen.

Det er mange reaksjoner etter dagens avgang - både om sportslige resultater, og Høgmo som får NFF-lønn ut 2017. Her er et utvalg av dagens reaksjoner:

- Nei, det har jo ligget i kortene en stund. Det hender jo det blir en ekstra glød ved et skifte, så får vi håpe det skjer denne gangen og, sier statsminister Erna Solberg til NTB.

- Det er som ventet. Det var umulig at han kunne fortsette etter de fire kampene i høst. Høgmo gjorde et ærlig forsøk, men lykkes ikke, sier Max-kommentator Kenneth Fredheim til Dagbladet.

- Dette er høstens største selvfølgelighet, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

- 3 år med Høgmo. Fra naiv tiki-taka-ambassadør, via 4-5-1 med fysikk og dødball à la Drillo, til en bastard uten identitet i Praha. Fiasko, skriver TV 2s fotballekspert Øyvind AlsakerTwitter.

- For alle nordmenn er det en spesiell jobb, ikke bare for meg. Men jeg har kontrakt med FCK og er på jobb her også i morgen, sier FCK-trener Ståle Solbakken til Ritzau.

- Men til ettertanke. For en komplett fiasko for hele dette prosjektet til Hallén og Siem. Drillo sparken. Høgmo inn. Tidenes støtteapparat, skriver fotballekspert Morten LangliTwitter.

FERDIG: Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FERDIG: Per-Mathias Høgmo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Tåkepratet fortsetter på pressekonferanse. Ikke sluttpakke? Men lønn ut 2017? Akkurat. Kan vi ikke kalle en spade for en spade nå som dette er over da?, skriver TV 2s Jesper Mathisen Twitter.

- Gode grunner for sjenerøs etterlønn i næringslivet. Men å motta 4 mill i org som delvis bæres av vaffelstekende, draktvaskende foreldre? skriver forfatter Anne Holt Twitter.

- Det har vært stort press på at PMH skal gå av,nå er det gjort. Skal man da henge seg opp i kontrakts innholdet som er avtalt når han slutter ? skriver Tom NordlieTwitter.

- Hvorfor så mye klaging! Alle ville ha Høgmo vekk, alle visste han skulle ha med pengene, og alle visste NFF betaler. På tide å se fremover, skriver tidligere landslagsspiller Thorstein HelstadTwitter.

- Rett avgjørelse angående Høgmo. Men hadde vært litt stiligere om han hadde trukket seg selv og halvert etterlønna, skriver TV2s Kasper WikestadTwitter.

- "Ikke sluttpakke", men ett års etterlønn for Høgmo. NFFs ledelse kunne med fordel forberedt seg bedre mht. begrepsbruk, skriver NRKs fotballekspert Lise KlavenessTwitter.

- Det skal PMH ha: Aldri hatt et behov for å svare nedlatende, frekt eller bedrevitende uansett hvor dårlig formulert kritikken har vært, skriver Discovery/Max-reporter Susanne WergelandTwitter.

- Per-Mathias var nær å ta oss til det første sluttspillet på herresiden på 16 år, og jeg vil på vegne av forbundsstyret takke for den jobben han har gjort, sier fotballpresident Terje Svendsen.

NFF har nå startet jobben med å finne Norges neste landslagssjef. Her er de fem heteste kandidatene.