Reaksjoner i bakken: Derfor hopper Stöckls elev med snurrebart

- Tilbakemeldingene er begge deler. 

PÅ GANG:  Robert Johansson hopper på hjemmebane på Lillehammer denne helga.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
PÅ GANG:  Robert Johansson hopper på hjemmebane på Lillehammer denne helga. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Robert Johansson (26) kom på 14. plass under verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag. Men ikke se deg blind på resultatet: Lillehammer-hopperen er på gang - og kan fort skaffe seg en karriere i «voksen alder», slik som Anders Bardal.

Samtidig har Johansson lagt seg til et særegent image: Han hopper med snurrebart. Det har skapt ulike reaksjoner i bakken.

- Tilbakemeldingene er begge deler. Mange synes det er artig. Men det er sikkert også mange som synes den er fæl. Selv synes jeg det bare er gøy, sier Johansson og humrer.

Tilfeldig

Her forklarer han bakgrunnen for snurrebarten:

EN HERRE MED BART: Robert Johansson på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
EN HERRE MED BART: Robert Johansson på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

- Den er litt tilfeldig. Jeg sparte en gang i sommer og innså at jeg klarte å få snurrebart. Og så ble det Movember (en årlig bevisstgjøring av menns helse). Deretter fortsatte det til å bli en adventsbart.

- Du frykter ikke at den kan bremse i lufta og snyte deg for meter?

- Jeg får prøve å fjerne den etter hvert og se om det blir noen meter til. He, he.

Hoppsjef

Johansson har 22 starter i verdenscupen, men ingen pallplasser. Lørdag hoppet han foran familie og venner på Lillehammer.

Tilskuerne fikk se at Daniel-André Tande står fram som Norges nye hoppsjef. Kongsberg-hopperen kom på andreplass bak det slovenske vidunderet Domen Prevc (17). Bak Tande - som de beste nordmennene - fulgte Andreas Stjernen og Johansson.

Herren med bart sier:

- Jeg er på gang. Absolutt. Det er store framskritt å spore. Denne gang ble det litt for tynt i andre omgang. Jeg ble for ivrig og ville for tidlig ut på skiene å fly. Da klarte jeg ikke å få det ekstra løftet.

Klokka 15.00 er det nytt renn på Lillehammer. Rennet sendes på NRK.