Reaksjoner i England: - Merkelig

Manchester City feide over Bournemouth og ser ut som en seriemester igjen. Engelsk avis: City 4 - Erling 0.

SNYTT: Erling Braut Haaland kunne fått en drømmestart på Etihad Stadium, men ble fratatt en stor mulighet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Bournemouth 4-0

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haalands bidrag i 4-0-seieren over Bournemouth i går vekker oppsikt.

Til sammen åtte berøringer på ballen og to vellykkede pasninger - den ene fra avspark i andre omgang - er en forbløffende statistikk.

Ikke minst fordi Manchester City dominerte kampen fullstendig. Men Haaland ble godt passet på og forble målløs. Dette går ikke upåaktet hen i engelske søndagsaviser.

- City 4 - Erling 0, skriver The Sun on Sunday.

THE SUN ON SUNDAY: - City 4 - Erling 0, melder avisa.
THE SUN ON SUNDAY: - City 4 - Erling 0, melder avisa. Vis mer

- Det er dette City kommer til å få av Haaland, rapporterer Mail on Sunday.

- Han vil ikke bli involvert i lange perioder. Det tok nesten 20 minutter før han berørte ballen (for første gang i kampen). Med Citys dominans føles det merkelig. Men når han er der, så klikker det.

Den første berøringen var en målgivende pasning til Ilkay Gündogan.

MAIL ON SUNDAY: Avisa skriver at Erling Braut Haaland skapte rom for medspillerne, men bare hadde åtte berøringer på ballen.
MAIL ON SUNDAY: Avisa skriver at Erling Braut Haaland skapte rom for medspillerne, men bare hadde åtte berøringer på ballen. Vis mer

- Scoringen var oppskriften på hvordan manager Pep Guardiola vil ha Haaland involvert, skriver Manchester Evening News.

- Fredag fortalte Guardiola at han ikke ønsker spisser som venter innenfor 16-meteren med å score mål. Han vil at de skal spille en aktiv rolle i oppbyggingen av angrepene. Guardiola ga en leksjon i hvordan Haaland kunne forbedre seg. Det virker som om spissen har lyttet, skriver avisa.

Oppsummeringen i søndagsavisene er et «velkommen til England» for Haaland. At deler av fokuset handler om at han ikke scoret mål, viser de enorme forventningene.

ANNENFIOLIN: Erling Braut Haaland kom i skyggen av Kevin De Bruyne. Foto: NTB
ANNENFIOLIN: Erling Braut Haaland kom i skyggen av Kevin De Bruyne. Foto: NTB Vis mer

Selv om den personlige statistikken vekker oppsikt, påpekes det også at nordmannen skapte rom for medspillerne.

- For å være rettferdig mot Citys nye 600-millionersspiss, så hadde han to - noen ganger tre - forsvarsspillere rundt seg, skriver The Sun on Sunday og roser lagkamerat Kevin De Bruyne:

- Mens Haaland hadde en rolig ettermiddag etter forrige ukes storslåtte kamp, var det De Bruyne som stjal showet.

Belgieren var glitrende på 2-0-målet.

EN HIT?: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Sunday Mirror skriver:

- Det er fortsatt tidlig for Haaland. Når han ikke scorer, vil det alltid være prat. Men i den sviende Manchester-varmen svettet ikke Guardiola. Og hvorfor skulle han det når han har Kevin De Bruyne?

Sunday Mirror konkluderer med at veteranen stjal showet:

- Han ga Haaland et glimt av hvordan det ser ut å være en konge. Den store nordmannen hadde bare åtte berøringer i løpet av 74 minutter på banen. Én av dem var en assist på åpningsmålet til Ilkay Gündogan.

Haaland blir forsvart av Guardiola:

- De hadde tre midtstoppere og to defensive midtbanespillere foran der. Hvordan kan du overleve noe sånt? Det er umulig, sier han.

IMPONERER: Barnefotballen til Erling Braut Haaland imponerer i England. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Og det viktigste av alt:

På 150 minutter med Premier League-fotball har Haaland to scoringer og én målgivende pasning.

- Hvis det var noen som helst bekymring etter tapet i Community Shield, har de to siste ukene vært perfekt for City og Haaland, skriver Manchester Evening News.

Neste søndag venter Newcastle på St. James' Park.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer