Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reaksjoner på takling i hockeykamp: - Vålerenga skal få en beklagelse

Takling bakfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i en ishockeykamp mellom Jordal og Vålerengas kvinnehockeylag i eliteserien at det oppsto en situasjon på tampen der tre spillere ble gitt matchstraff.

Situasjonen som vakte oppsikt var der en Jordal-spiller taklet en Vålerenga-spiller bakfra, som en reaksjon på en takling i forkant. Det i kampens aller siste sekund. VIF-spilleren ble liggende nede med smerter i nakke og rygg, og ble hentet av ambulanse på isen og kjørt til legevakta. Taklinger er for øvrig ikke tillatt i kvinneishockey.

- Etter at kampen er over, så går en av spillerne til det jeg vil kalle angrep på en VIF-spiller bakfra. Jeg så det ikke helt selv, men hun slår henne i ryggen slik at hun faller framover og blir liggende, forklarer VIF-kaptein Rikke Tautra til Dagbladet.

Snakket sammen etterpå Det er mye følelser og rivalisering i lokaloppgjørene mellom Jordal og Vålerenga, og dermed koker det fort over. Dagbladet får søndag kveld opplyst at foruten en hjernerystelse, står det bra til med VIF-spilleren. Ifølge VG har de to snakket sammen søndag kveld.

Jordal-trener Andreas Granlund så ikke situasjonen, men forklarer det slik:

- Det jeg får med meg er at personen det er snakk om får en takling, og vender mot motsatt vei. Også oppstår det en episode. Vålerenga-spilleren ble liggende, og det er ikke bra. Jeg håper det går bra med henne og at det ikke blir noe ille med det, sier Granlund til Dagbladet.

Han nevner at det var en situasjon i forkant som uløste taklingen bakfra.

- Hun er lei seg - Jeg mener det skulle vært utvisning i den situasjonen, men det er dommeren som dømmer, og vi må bare akseptere det som skjer der. Idrett er følelser, men det skal ikke koke over, sier Granlund.

- Har du snakket med spilleren din etter kampen?

- Hun var lei seg for at det gikk slik, det var hun. Det hadde gått inn på henne etter kampen. Iblant koker det litt over. Som du sier, så er det tydeligvis mye rivalisering. Når det skjer sånt som dette, må man først se på henne som ble skadet, at det gikk bra. Så må vi prate med hun som har gjort dette.

Han sier at Vålerenga kan vente seg en beklagelse etter hendelsen.

- Vi sender iallfall et skriv, eller kanskje muntlig, en beklagelse fra oss til Vålerenga. Vi må respektere hverandre, sier Jordal-treneren.

Saken tas videre i disiplinærutvalget i Ishockeyforbundet. Da Dagbladet var i kontakt med sportssjef i NIHF rett før klokka 21 søndag, hadde han ikke blitt opplyst om hendelsen, og kunne derfor ikke uttale seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!