Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real brøt forbannelsen på Riazor

Første borteseier mot Deportivo på 18 år.

BRØT FORBANNELSEN: Karim Benzema (t.v.) og Guti feirer førstnevntes scoring til 2-0 borte mot Deportivo. Det var Real Madrids første seier på Riazor siden november 1991.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lalo R. Villar
BRØT FORBANNELSEN: Karim Benzema (t.v.) og Guti feirer førstnevntes scoring til 2-0 borte mot Deportivo. Det var Real Madrids første seier på Riazor siden november 1991.Foto: SCANPIX/AP Photo/Lalo R. Villar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Real Madrid har vunnet seks seriemesterskap, tre Champions League-pokaler og tre hjemlige cupmesterskap siden 1992, men i den samme tidsperioden har det spanske hovedstadslaget aldri maktet å reise hjem fra Riazor i La Coruña med tre seriepoeng.

Inntil i dag viste fasiten på 17 seriemøter 12 hjemmeseirer og fem uavgjorte kamper. På de seks siste kampene på Riazor hadde vertene Deportivo vunnet samtlige oppgjør.

Uten en suspendert Cristiano Ronaldo og skadde nøkkelspillere som Gonzalo Higuain, Pepe og Lassana Diarra, og med ekstra press på seg etter nok en Barcelona-seier, var ikke forutsetningene de beste for å bryte forbannelsen som har hengt over «Los Merengues» de gangene de har vært på besøk i havnebyen i det nordvestre hjørnet av den iberiske halvøya. Hittil siste borteseier kom i november 1991 da Depor var nyopprykket til den øverste divisjonen i Spania.

Likevel skulle dette være kvelden da den lange rekka ble brutt.

Benzema-dobbel13 minutter var spilt da en våken Esteban Granero stanget gjestene i ledelsen etter å ha luktet en stuss fra en Deportivo-forsvarer. Fem minutter før pause var mye gjort da Karim Benzema fikk æren av å trille inn et mål, som Guti hadde mesteparten av æren for.

Kaká fant Real-veteranen med et gjennomspill som sendte ham aleine med keeper, men i stedet for å gå for avslutning selv, valgte han en særs uegoistisk variant ved å hælsparke ballen tilbake til Benzema.

Det var det siste keeper Daniel Aranzubia hadde forventet seg, for han hadde allerede solgt seg og etterlatt målet åpent for franskmannen.

Deportivo hadde lite å fare med offensivt, men fikk nytt håp da innbytter Riki gjorde maksimalt ut av at Sergio Ramos satte ut foten i feltet.

Dommeren pekte på straffemerket, og Riki sendte ballen i mål via fingertuppene til Iker Casillas fire minutter før slutt.

Vertene ble imidlertid i ivrigste laget i jakten på en utligning, og ble nådeløst straffet på en kontring bare fire minutter etter reduseringsmålet.

Alvaro Arbeloa kom på et sugende løp på høyresida, fikk ballen på tur igjennom, tok seg til dødlinja, orienterte seg og la ballen i riktig vinkel tilbake til en umarkert Karim Benzema, som hamret inn sitt andre mål for kvelden under Aranzubia.

«Uslåelig» BarcaTre poeng var et must for gjestene fra Madrid dersom de ikke skulle tape ytterligere terreng til et Barcelona-lag som virker vaksinert mot å tape i La Liga denne sesongen. 20 kamper har nå gått siden seriestart, og de regjerende mesterene står fortsatt med «0» i tabellkolonnen for antall tap.

Riktignok ble det «bare» 1-0 seier borte mot Sporting Gijon, men ser man bak resultatet, var klasseforskjellen større enn som så.

Den avgjørende scoringen var også et klassisk Barca-kunstverk:

Gjestene fikk frispark 10 meter inne på egen banehalvdel. Det tok Lionel Messi lynraskt og dyttet ballen til siden der Andres Iniesta med sin geniale fotballforståelse hadde registrert at Pedro kom til å stikke i havet av et rom bak hjemmelagets forsvar.

Unggutten satte full fart uten hindringer foran ham, og satte ballen kontrollert utenfor keeper Juan Pablos rekkevidde.

Det var forøvrig Barcelonas 50. seriemål for sesongen.

USLÅELIGE: Pedro ble matchvinner for et «uslåelig» Barcelona-lag borte mot Sporting Gijon. Serielederen har ikke tapt en eneste kamp  i La Liga så langt denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Rafa Rivas
USLÅELIGE: Pedro ble matchvinner for et «uslåelig» Barcelona-lag borte mot Sporting Gijon. Serielederen har ikke tapt en eneste kamp i La Liga så langt denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Rafa Rivas Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!