Real bryter årelang overgangspakt med Barcelona

Kan kjøpe spillere fra hverandre igjen.

STOPPER AVTALE: Real-sportsdirektør Jorge Valdes åpner for å kjøpe spillere fra Barcelona igjen. Foto: Alex Cruz / EPA.
STOPPER AVTALE: Real-sportsdirektør Jorge Valdes åpner for å kjøpe spillere fra Barcelona igjen. Foto: Alex Cruz / EPA.Vis mer

|||(Dagbladet.no): Under Ramon Calderons regjeringstid hadde Real Madrid og Barcelona en såkalt «gentlemans agreement» om å ikke tilnærme seg hverandres spillere.

Nå har Real-sportsdirektør Jorge Valdano avsluttet pakten med katalanerne.

Samtidig åpner sportsdirektøren for å hente spillere fra rivalen Atletico Madrid.

- Hvorfor ikke? Markedet er på oppsving og vi anerkjenner at Barcelona og Atletico Madrid er to lag som er kapable til å forsterke hverandre, slik som alle andre, sier sportsdirektøren til avisa Sport, ifølge Sky Sports.

Samtidig avlyser Valdano den videre jakten på Valencia-spiss David Villa.

- Vi vil ikke gjøre mer med den situasjonen, og har allerede trukket oss tilbake. Med en gang Valencia bestemte seg for å ikke selge, valgte Real å trekke seg tilbake.

- Nå ser vi på andre muligheter, sier Valdano, og hinter muligens mot Lyons Karim Benzema.

Benzema har nylig uttalt at han ønsker å fortsette i Frankrike, men Lyons kommunikasjonsdirektør Olivier Blanc bekrefter at storklubben har forhørt seg om den ettertraktede spissen.

- Real Madrid kontaktet oss for et par dager siden for å finne ut hvor klubben står i forhold til Benzema, sier han, ifølge Marca

IKKE TIL REAL: David Villa blir ikke Real Madrid-spiller. Hovedstadsklubben har gitt opp spanjolens underskrift. Foto: Paul White / AP.
IKKE TIL REAL: David Villa blir ikke Real Madrid-spiller. Hovedstadsklubben har gitt opp spanjolens underskrift. Foto: Paul White / AP. Vis mer