- Real er som en sovende elefant

Mourinho vil bryte den seks år lange mesterligaforbannelsen til «verdens største klubb».

UTE ETTER GULL: José Mourinho forbereder seg til mesterligakampen mot Lyon.Foto: SCANPIX/EPA/PACO CAMPOS
UTE ETTER GULL: José Mourinho forbereder seg til mesterligakampen mot Lyon.Foto: SCANPIX/EPA/PACO CAMPOSVis mer

Følg Champions League i fotballstudio fra kl. 20!

José Mourinho har hatt en egen «kjærlighetsaffære» med mesterligaen. Nå håper han å bryte Real Madrids seks år lange mesterligaforbannelse.

Mourinho har som trener vunnet mesterligaen både med Porto og senest forrige sesong med Inter. Det spanske storslaget har derimot ikke klart å ta seg videre til kvartfinalen i mesterligaen de siste seks sesongene.

Etter 1-1 borte mot Lyon kan hovedstadslaget avgjøre det hele hjemme, og med Mourinho ved roret bør det gå veien. Statistikk og historie er noe portugiseren er veldig lite opptatt av.

- Laget mitt er ikke redd for det som har skjedd tidligere. Statistikken finnes, men det vi kan gjøre er å motbevise den, sa Mourinho.

- Real er den største klubben i verden, men den sover. Den er som en sovende elefant, den er kraftfull når den er våken. Vi må vise oss fra den beste siden fordi Lyon er et godt lag. Laget har dessuten god mesterligaerfaring som kan hjelpe dem, sa Mourinho, vel vitende om at hans lag er ubeseiret i mesterligaen denne sesongen. De 15 siste hjemmekampene i mester- og europaliga har alle endt med seier.

Benzema tilbake Dessuten har Real Madrid-spissen Karim Benzema funnet tilbake til nettmaskene, og gamleklubben Lyon kan få unngjelde på Santiago Bernabéu onsdag. Benzema scoret Real Madrid eneste mål da lagene spille 1-1 for 15 dager siden i Lyon.

23-åringen har slitt med å leve opp til forventningene etter overgangen fra Lyon i 2009, med en prislapp på nærmere 300 millioner kroner.

- Det som har skjedd er at jeg har funnet meg selv igjen. Jeg er tilbake til mitt virkelige nivå, sa Benzema til avisen AS mandag.

- Jeg er fortsatt i startfasen av karrieren min, og jeg vokser ennå. Det er nå jeg må levere varene.

Etter at Gonzalo Higuaín forsvant ut med en ryggskade har José Mourinho gitt ham mer og mer tillit. Søndag scoret han to mål da Hercules ble slått 2-0, og Benzema står med åtte mål på de siste seks kampene.

Fullt lag Lyon er ubeseiret på sju strake kamper og søndag ble Sochaux slått 2-0.

Hos det franske storslaget er det den argentinske spissen Lisandro Lopez som må score målene. Dessuten vil franske Yoann Gourcuff og stopperen Cris er tilbake fra skader.

- Vi stiller med vårt sterkeste mannskap, sa Lyon-treneren Claude Puel etter søndagens kamp. Det til tross for at stopperen Aly Cissokho er tvilsom på grunn av en lårstrekk.

(NTB)