- Real er størst

Sir Alex Ferguson smilte rått og var i utsøkt humør etter å ha trukket Real Madrid i Mesterligaens kvarfinale i går.

Kan grunnen være at UEFA-historien forteller ham at vinneren av Real - United også vinner troféet i mai?

Tre ganger før - i 1956/1957 (semifinale/Real), 1967/1968 (semifinale/United) og 1999/2000 (kvartfinale/Real) - har Real Madrid og Manchester United møtt hverandre til avgjørende kamper om den gjeveste pokalen i Europa. Alle gangene har vinnerne gått hele veien til trofeet.

Store navn

Og verdens to største fotballklubber var knapt ute av UEFA-hatten i sveitsiske Nyon før historien fikk bein å gå. Mesterligaen kan ikke få en større match enn Real Madrid-Manchester United.

- Du har tre muligheter, og så trekker du verdens største fotballklubb, sier sir Alex.

- Klart man blir opprømt av sånt. For det kan ikke bli større enn dette - se bare på spillere som Figo, Ronaldo og Zidane. De er de desidert største navnene i dagens fotball.

- Har lært mye

Da United møtte Real Madrid i kvartfinalen for tre år siden, gikk også den første kampen på Santiago Bernabeu. United klarte 0- 0 og var favoritter til returen på Old Trafford. Men tittelforsvarerne fikk den store europeiske skjelven og tapte 3- 2. Nå vil Alex Ferguson ha revansje.

- Vi har lært mye på de tre åra, sier han.

- Vi er blitt bedre også. Og det handler om erfaring og at spillerne er blitt eldre. Jeg har bare gode følelser foran møtene med Real Madrid.

Grunnarbeidet før den første kampen i Madrid tirsdag 8. april blir massivt. Herfra og fram til avspark vil United følge hvert eneste spark spanjolene gjør i kamp.

STJERNE I REAL: Ronaldo har spilt mesterlig for Real Madrid i de siste kampene, mens David Beckham og Manchester United jakter på The double.