Real-fan Carlsen håpet på Ødegaard-innhopp: - Et antiklimaks

Men sjakkongen forstår Ancelotti.

(Dagbladet:) De fleste Real-supportere hadde to forhåpninger før gårsdagens møte med Almeria:

En enkel seier - og et innhopp fra yndlingen Martin Ødegaard (16).

SUPPORTER: Magnus Carlsen har tatt avspark på Santiago Bernabeu to ganger. Her fra desember 2014. Onsdag håpet han å se Martin Ødegaard i aksjon på samme bane, men den gang ei. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB Scanpix
SUPPORTER: Magnus Carlsen har tatt avspark på Santiago Bernabeu to ganger. Her fra desember 2014. Onsdag håpet han å se Martin Ødegaard i aksjon på samme bane, men den gang ei. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det ble med det første. Ødegaard fikk være med, han fikk sitte på benken, han fikk varme opp - men spilletid ble det ikke. En av dem som fulgte kampen fra TV var Real Madrids verdensberømte supporter Magnus Carlsen, og han fikk den samme følelsen som de fleste andre nordmenn:

- Det ble et antiklimaks, sier Carlsen til Dagbladet torsdag.

Real Madrid vant 3-0, men Ødegaard forlot Santiago Bernabeu med beskjed om at han fortsatt har et stykke igjen.

- Han trenger å trene mer. Han er veldig ung, og dette var første gangen hans med førstelaget. Han var på benken, men han har framtida foran seg. Han må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for A-laget, sa manager Carlo Ancelotti på pressekonferansen etterpå.

- Jeg satt og ventet på å få se ham i aksjon, og ble litt skuffet over at han ikke fikk komme innpå i sluttminuttene, innrømmer Carlsen.

- Men jeg forstår også ledelsen, på grunn av at laget kjemper om det de gjør, sier sjakkongen videre - og sikter da til ligagullkampen og Champions League-semifinalene.