SKUESPILL: Pepe tråkket ikke bare på foten til Lionel Messi. Han gikk også meget lett i bakken ved flere anledninger. Her kaster han seg i bakken, med henda til ansiktet, etter en duell med Cesc Fabregas. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix
SKUESPILL: Pepe tråkket ikke bare på foten til Lionel Messi. Han gikk også meget lett i bakken ved flere anledninger. Her kaster han seg i bakken, med henda til ansiktet, etter en duell med Cesc Fabregas. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / ScanpixVis mer

Real-fansen skulle ønske at «idioten» Pepe sto over

Er i Real Madrid-troppen. Tjærnås tror han får het velkomst.

EL CLASICO: Du kan se og følge Barcelona - Real Madrid direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2200.

(Dagbladet): - Pepe, for en idiot. Noen ganger blir du provosert av folk.

Det skrev Wayne Rooney på Twitter forrige onsdag da bildene av Real Madrids Pepe som tråkket på hånda til Lionel Messi ble vist på tv-skjermen.

Portugiseren slapp med advarsel fra det spanske fotballforbundet etter hendelsen, mens det ble rapportert at Real Madrid straffet ham med to ukers spillnekt på grunn av hendelsen, noe som ikke har blitt bekreftet av klubben.

På en pressekonferanse i går ble Jose Mourinho spurt om Pepe kom til å spille kampen.

- Hvis han er i form, svarte Mourinho kort.

TRÅKKET TIL: Pepe tråkket på hånda til Lionel Messi under forrige onsdags kamp mot Barcelona. Foto: Canal+
TRÅKKET TIL: Pepe tråkket på hånda til Lionel Messi under forrige onsdags kamp mot Barcelona. Foto: Canal+ Vis mer

Pepe er imidlertid i troppen til kveldens «El Clasico», men ekspertene strides om han får spille.

Viktig for Real Madrid Canal+-ekspert Lars Tjærnås tror Pepe får en het velkomst av det katalanske publikummet, men påpeker at Pepe er en viktig spiller for Real Madrid.

- Er han i troppen er det sannsynlig at han spiller. Han får nok en het velkomst, men håper og tror kvelden handler mest om feiende fotball og minst av alt om griseri og ufinheter når vi teller opp etter kampen. Rent fotballmessig er han viktig for Real Madrid, sier Tjærnås til Dagbladet.

- På hvilken måte er han viktig? Han hadde ingen stor kamp sist onsdag...

- Han er viktig, og best som midtstopper etter min mening, fordi han har tempo og fysikk nok til å vinne dueller, og til å dekke store rom. Det siste er helt avgjørende mot Barcelona, sier Tjærnås.

Bismak President for Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp, er litt skeptisk til at Pepe er i troppen.

- Han unnskyld seg jo offentlig via Real Madrid-tv, men det gir likevel litt bismak at han er med i kveld. Vi skulle helst sett at han sto over den kampen etter det som skjedde sist, sier Kragtorp til Dagbladet.

- Tror du han spiller?

BEST: Lionel Messi og Barcelona har vært klart best i de siste møtene med Real Madrid. De står med fire seire, en uavgjort og ett tap på de siste fem kampene mot ligalederne på Camp Nou. Målforskjellen er 12-4 i Barcelonas favør på Camp Nou i de kampene. Foto: AFP Photo / Cristina Quicler / Scanpix
BEST: Lionel Messi og Barcelona har vært klart best i de siste møtene med Real Madrid. De står med fire seire, en uavgjort og ett tap på de siste fem kampene mot ligalederne på Camp Nou. Målforskjellen er 12-4 i Barcelonas favør på Camp Nou i de kampene. Foto: AFP Photo / Cristina Quicler / Scanpix Vis mer

- Nei, jeg tror ikke det. Han var med i troppen i helga også, selv om han var skadet, men han spilte jo ikke da. Jeg tror det var for å vise offentlig at han ikke blir fryst ut. Det er en slags gest fra klubben.

- Men hvis han skulle spille, da blir vel ikke velkomsten akkurat den hyggeligste?

- Det blir nok ikke like ille som da Figo kom tilbake, men det kommer til å bli ekstrem buing hvis han skulle spille.

Må angripe Real Madrid må vinne med to mål på Camp Nou for videre avansement. Det betyr at Mourinhos menn neppe kommer til å legge seg bakpå, slik de gjorde forrige onsdag.

- Jeg tror de vil ta relativt stor risiko, det er de nødt til. Samtidig må de ikke blottlegge seg for mye. Det betyr at offensive markeringer og gjenvinning blir viktige stikkord, sier Tjærnås.

Kragtorp har ikke store forhåpninger foran kveldens møte.

- Jeg har ikke kjempeforhåpninger, for å si det sånn. Vi har vel ikke vunnet med to mål på Camp Nou siden 2002 da Steve McManaman og Zinedine Zidane scoret. Det er en stund siden.

GRISEHODE: Slik ønsket Barca-fansen Luis Figo velkommen da han kom tilbake til Nou Camp som Real Madrid-spiller. Foto: AP Photo/Courtesy of AS Newspaper/Scanpix
GRISEHODE: Slik ønsket Barca-fansen Luis Figo velkommen da han kom tilbake til Nou Camp som Real Madrid-spiller. Foto: AP Photo/Courtesy of AS Newspaper/Scanpix Vis mer

- Men det er ikke umulig. Det må imidlertid angripes. Jeg tror det kommer til å bli en veldig underholdende kamp. Mye mer åpen enn de siste kampene. Vi kommer ikke til å ha åtte mann bak ballen. Jeg tror det blir mange mål, men er redd det blir litt for mange til Barcelona, sier Krogtorp.

Mourinho er under sterkt press om dagen, og utfallet av dagens kamp kan gi tre mulige resultater for Mourinho, mener Lars Tjærnås.

- Det er tre mulige resultater for Mourinho og Real Madrid. Det ene er avansement. Det andre er å tape med ære, gjøre et gode forsøk, eller å ryke ut etter ydmykelse. Det siste vil gi ham noen ubehagelige dager og spørsmål, sier Tjærnås.

SCORET SIST: Sist gang Real Madrid slo Barcelona med to mål på Camp Nou scoret Zinedine Zidane og Steve McManaman for de helvhvite. Foto: Scanpix
SCORET SIST: Sist gang Real Madrid slo Barcelona med to mål på Camp Nou scoret Zinedine Zidane og Steve McManaman for de helvhvite. Foto: Scanpix Vis mer