Real forbløffet over Ferguson-raseri

Ble beskyldt for elendig moral.

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson pakker sjelden meningene sine inn i silkepapir, og han gjorde det definitivt ikke da han sist fredag kommenterte Real Madrids gjentatte flørting med Cristiano Ronaldo.

Det som fikk begeret til å renne over for United-manageren, var da president Ramon Calderon antydet at Ronaldo ble holdt igjen i United mot sin vilje, og minnet om at slaveriet for lengst var avskaffet.

- Fortalte de Franco det? kontret Ferguson, med klar adresse til den Real-vennlige diktatoren som styrte Spania med hard hånd i over 30 år.

Og fulgte opp med å angripe den spanske storklubbens manglende moral.

- De tror de kan tråkke på alle, men de får ikke gjøre det med oss. Real Madrid er ikke den eneste klubben som er interessert i Ronaldo. Men snakker du om storklubber, Barcelona for eksempel, har de en mye høyere moral enn Real noen gang vil ha, sa en irritert Ferguson.

Skottens utbrudd har selvsagt ikke gått upåaktet hen i Spania. Ramon Calderon kjenner seg ikke igjen i Fergusons påstander.

- Jeg er virkelig overrasket over å høre hva han sier om oss. Jeg forstår ikke Ferguson, sier Calderon til Marca, gjengitt av Sky Sports.

Slaveri-uttalelsene forbigås i stillhet - og Calderon understreker at Real ikke trenger ha dårlig samvittighet for framgangsmåten sin.

STRIDENS KJERNE: Cristiano Ronaldo har blitt koblet til Real Madrid jevnlig de siste to årene, men han er foreløpig under kontrakt med Manchester United til 2012. Nå lader han opp til EM sammen med det portugisiske landslaget. På bildet hjelper han Real Madrids Pepe med tøyingen. Foto: REUTERS
STRIDENS KJERNE: Cristiano Ronaldo har blitt koblet til Real Madrid jevnlig de siste to årene, men han er foreløpig under kontrakt med Manchester United til 2012. Nå lader han opp til EM sammen med det portugisiske landslaget. På bildet hjelper han Real Madrids Pepe med tøyingen. Foto: REUTERS Vis mer

- Real Madrid har oppført seg forbilledlig i denne saken. Vi har alltid sagt at han er en spiller som er under kontrakt, og at Manchester United ikke er en klubb som selger. Det er alt, sier han.

Selv har Ronaldo til gode å love supporterne at han blir i Manchester. Etter mesterligafinalen har han sagt at han bare fokuserer på det kommende EM-sluttspillet.

<B>FORSTÅR IKKE FERGUSON:</B> Real Madrids president Ramon Calderon.