Real frykter Lokomotiv

Real Madrid kan ryke ut av Champions League borte mot Lokomotiv Moskva i kveld. Dagbladet.no følger kampene direkte!

Se gruppetabellene før kveldens kamper.

Det er ikke bare temperaturen - som ventes å krype under frysepunktet i Moskva i kveld - som gjør Real Madrids stjernegalleri skjelvne før kampen.

Dersom Dortmund vinner borte mot AC Milan, er Real også nødt til å vinne. Og den spanske storklubben har ikke vunnet i Russland på 11 år. Seinest sist sesong tapte de 2-0 borte mot Lokomotiv. Det var riktignok siste kamp i første gruppespill, og Real var allerede sikret avansement.

I kveld er de langt fra sikre. Det som er sikkert, er at de neppe kan varte opp med samme type festfotball som de underholdt med mot AC Milan sist uke. Baneforholdene på Lokomotiv stadion innbyr ikke til denslags, advarer Moskva-trener Yuri Semin:

- Det er vanskelig for oss å spille kvalitetsfotball på banen vår på denne tiden av året. Det vil bli masse dueller og overgangsmuligheter. Det laget som viser mest vilje til å vinne hver enkelt ball vil vinne, sier han.

Real-keeper Iker Casillas er ydmyk overfor kveldens oppgave.

- Vi må vinne. Så enkelt er det. Banen og været er annerledes enn vi er vant til. Alt avgjøres i denne kampen. En dum feil eller dårlig pasning kan slå oss ut av turneringen. Det positive er at vi har avgjørelsen i våre egne hender. Om vi havner i trøbbel, kan vi takke oss selv, sier den 21 år unge keeperen med to Champions League-titler fra før.

Milan kan ødelegge for Real

Det spørs også om Real Madrid kan vente seg særlig hjelp fra AC Milan i kveld. Italienerne har allerede vunnet gruppa, og viste minimal interesse i bortekampen mot Real sist uke. De vil neppe gå på banen for å tape i kveld, men vil nok heller ikke ofre helsa for å unngå det. Tap vil tross alt bety at den antatt sterkeste konkurrenten Real Madrid kan være ute av Champions League før kvartfinalene starter.

Men Milan-trener Carlo Ancelotti varsler at laget hans går for seier. De har spilt to uavgjorte kamper i serien, og har slitt med å omsette sjanser i mål. Nå handler det om å spille seg i form til Serie A-møtet med Juventus lørdag.

- Hver kamp er viktig for oss, og denne er spesielt viktig. Vi ønsker å bedre moralen og sjøltilliten i troppen, og jeg vil selvsagt stille med mitt beste lag, sier han.

- Til Milan for å vinne

Ancelotti var ventet å spare noen spillere i kveldens kamp, men nå tyder det altså på at de beste tilgjengelige vil spille for å skjerpe formen. Likevel vil laget være svekket av en lang skadeliste: Forsvarerne Kakha Kaladze, Thomas Helveg, Roque Junior og José Antonio Chamot og midtbanespillerne Serginho og Massimo Ambrosino er alle ute med skader.

For Dortmund handler det enten om muligheten til avansement eller i det minste å gå ut av turneringen med stil:

- Vi reiser til Milan for å vinne og for å vise resten av Europa at vi kan slå hvilket som helst lag. Hvis vi vinner og går ut likevel, kan vi i det minste gå ut av turneringen med hevede hoder, sier Dortmund-spiller Stefan Reuter.

Avgjort

I den andre gruppa som ferdigspilles i kveld, er spenningen så og si over. Juventus kan tillate seg å tape med tre mål borte mot Basel, og fortsatt gå videre sammen med Manchester United, som allerede har vunnet gruppa.

United stiller med et meget reservepreget lag borte mot Deportivo, som allerede er ute av Champions League.

Kveldens kamper:

Lokomotiv Moskva-Real Madrid 18.30

AC Milan-Borussia Dortmund 18.30

Basel-Juventus 20.45

Deportivo La Coruna-Manchester United 20.45

STJERNER I FARE: Real Madrid kan bli slått ut av Lokomotiv Moskva i kveld. Her er det Oleg Pashinin som takler Ronaldo under første kamp i Madrid i desember.