Real gjorde kort prosess med byrivalen

Avgjorde derbyet med to tidlige scoringer.

TIDLIG UTTELLING: Ricardo Carvalho sikret Real Madrid en god start på byderbyet mot Atlético. Like etterpå la Mesut Özil på til 2-0. Det skulle vise seg å holde til seier.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andres Kudacki
TIDLIG UTTELLING: Ricardo Carvalho sikret Real Madrid en god start på byderbyet mot Atlético. Like etterpå la Mesut Özil på til 2-0. Det skulle vise seg å holde til seier.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andres KudackiVis mer

(Dagbladet): Real Madrid - Atlético Madrid 2-0.

Som vanlig hadde laget som spilte først av Barcelona og Real Madrid - denne helgen Barcelona - satt tidlig press på den andre ved å innkassere tre poeng før erkerivalen hadde vært i aksjon.

Scoringer av Lionel Messi, David Villa og Pedro sørget nemlig for en komfortabel 3-1 seier borte mot Getafe, og dermed inntok Barcelona tabelltoppen.

Men bare høyst midlertidig, skulle det vise seg.

Pangåpning For like etter kampslutt på Coliseum Alfonso Pérez, var det avspark i byderbyet mellom Real og Atlético på Santiago Bernabeu lengre nord i Madrid, og det tok ikke lang tid før vertene bygde opp en ledelse som skulle vise seg å være uinntagelig etter en voldsom innledende offensiv.

Bare 13 minutter ut i oppgjøret fant stikkeren fra Angel Di Maria veien fram til midtstopper Ricardo Carvalho på offensiv visitt via Tomás Ujfalusi. Alene med David De Gea gjorde portugiseren ingen feil, og satte ballen kontrollert til side for tenåringen i Atlético-buret.

Knapt seks minutter senere sørget Mesut Özil for ytterligere arbeidsro da hjemmelaget fikk et frispark ute på høyresiden. Forsøket var nok ment som et innlegg, men trengte ikke assistanse for å snike seg inn borte ved lengste stolpe.

Det skulle imidlertid vise seg vanskelig å bygge videre på den imponerende starten, og Mourinhos menn skapte mer de første 20 minuttene enn det de gjorde de neste 70.

Stolpene i veien Riktignok var det smått utrolig at det ikke ble flere scoringer på Santiago Bernabeu. Etter hvilen fikk Gonzalo Higuain fikk perletreff på volley, men stolpen sto i veien. Like etter sto metallet også i veien for en klokkeren suser fra Diego Forlán, som uforstyrret fikk avslutte fra returrom.

Mesut Özil burde blitt tomålsscorer da han ble frispilt alene med De Gea, men ble løpt opp og klarte ikke å få avslutningen på mål. Venstreback Marcelo kom også nær i sluttminuttene. Det samme gjorde mannen på motsatt back, Sergio Ramos, da Cristiano Ronaldo dro opp et nytt triks fra hatten i form av en tilrettelegging med ryggen for Xabi Alonso.

Midtbaneankeret slo perfekt mot bakre stolpe, og hodesterke Ramos hadde hele målet å sikte på, men forsøket gikk svakt til side for stolpen.

Uansett: Real Madrid og Barcelona fortsetter å vinne, og bare Villarreal, som valset over Athletic Bilbao med 4-1 på hjemmebane, er de eneste som har vært i  stand til å holde følge med de to storfavorittene 10 serierunder ut i La Liga-sesongen.