Real-jubel for Ronaldinho

Når Real Madrids tilhengere reiser seg og klapper for et Barcelona-mål, har du vært vitne til et fotballøyeblikk for evigheten.

For er det en plass man virkelig snakker om hat i fotball, så er det når Real Madrid møter Barcelona. Det fikk vi også se og høre i går. I førsteomgang lagde rasistiske utskudd blant hjemmefansen apelyder da de to Barcelona-stjernene Samuel Eto\'o og Ronaldinho hadde ballen.

Kvarteret før slutt i samme kamp reiste den samme fansen seg av begeistring. Da hadde Ronaldinho for andre gang på mindre enn 20 minutter fosset ned venstresida, brukt et par hoftevrikk og en eminent ballteknikk - og sendt ballen forbi sjanseløse Iker Casillas i Real Madrids mål.

Det er en kamp det er vanskelig å skrive artikkel om. Det er en kamp alle fotballelskere skulle sett. Som Real-manager Vanderlei Luxemburgo uttrykte det:

Ballkunst

-  Ronaldinho spilte fantastisk. Og det er logisk for folk som liker fotball å applaudere for ham.

Og begeistringen skyldes ene og alene Barcelona, som nå topper Primera Division. Bakover hadde de bunnkontroll på anonyme Real-stjerner som Ronaldo, Raul og Zidane. Framover lekte de seg.

Det første målet kom etter samspill mellom 18-årige Lionel Messi - som igjen spilte fantastisk - og Samuel Eto\'o. Kameruneren avsluttet frekt med tåa i steget. 1-0 etter et knapt kvarter.

2- 0 og 3- 0 kom som nevnt etter ekstrem ballkunst langs venstresida. Brasilianske Ronaldinho - som ifølge rapporter allerede er blitt utropt som vinner av den prestisjetunge Gullballen som årets fotballspiller 2005, flere uker før prisen egentlig skal utdeles - skjøt fart, skrådde inn mot mål og avsluttet perfekt begge gangene.

 VERDENSKLASSE:  Barcelonas Ronaldinho herjet med Real Madrid på Santiago Barnabeu i går kveld. Her er Roberto Carlos og Iker Casillas uten sjanser da brasilianeren scoerer sitt første av to mål. Foto: J. C. Hidalgo/AP/Scanpix
VERDENSKLASSE: Barcelonas Ronaldinho herjet med Real Madrid på Santiago Barnabeu i går kveld. Her er Roberto Carlos og Iker Casillas uten sjanser da brasilianeren scoerer sitt første av to mål. Foto: J. C. Hidalgo/AP/Scanpix Vis mer

Da har vi nevnt tre Barca-navn. Portugisiske Deco var også stor på Bernabeu. Det samme var grovarbeideren Xavi. Han traff medspiller på 60 av 66 pasningsforsøk.

Toppkarakter

Men det er Ronaldinho alle snakker om etter denne kampen. Hadde Dagbladet hatt tradisjoner for å sette spillerbørs på La Liga-kamper, ville vi gitt en blank 10-er. Og flere niere til de allerede nevnte.

-  Det var Ronaldinho som var den store forskjellen her. Ikke Xavi, ikke Deco, konkluderer Luxemburgo.

Jump Media Groups kampstatistikk viser at Barcelona hadde 20 avslutningsforsøk, hvorav sju gikk på mål.

De var nærmere femmålsseier enn Real var å pynte på resultatet. Vanderlei Luxemburgo - som etter denne ydmykelsen vipper ytterst på managerstolen i Madrid - måtte ta til takke med at hjemmelaget kom til ynkelige fem avslutninger.

Vi har nevnt pasningssikkerheten til Xavi, som var banens stødigste ballspiller med 91 prosents presisjon. Ronaldinho, som spiller på en helt annen måte enn sin lagkamerat, var ikke stort dårligere. Han fant en Barcelona-spiller 37 ganger på 43 forsøk.

Det er ikke noe å holde hemmelig. Gi den mannen alle priser.

KJÆRLIGHET: Ronaldinho kysser trøya til FC Barcelona.