Real-kampen i fare for Lund

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Molde 4-2. Her kjøler Andreas Lund ned smellen som setter Real Madrid-kampen tirsdag i fare. Seinere i går fikk Lund konstatert en middels alvorlig hjernerystelse. I natt våket Moldes lege og fysioterapeut over spissen.

Først i dag får Molde vite om Lund kan bli klar til Champions League-matchen i Madrid om to dager.

I mellomtida holder hele Molde FK pusten. På banen i går var Lund et av trener Erik Brakstads få lyspunkter. Brakstad grøsser av tanken på å greie seg uten Lund mot Real Madrid.

- Dere ser sjøl hvilken betydning han har for oss. Det er et kraftig slag for oss om han ikke kan spille, sier Brakstad.

Husker lite

Andreas Lund fikk den ulykklige smellen midtveis i andre omgang. I flere minutter ravet han rundt i ørska, med hendene på toppen av hodet.

Lund måtte til slutt ut, og fikk en ispose til å kjøle ned panna.

En time etter kampslutt var Lund fortsatt likblek, og ute av stand til å gjøre rede for sitt 18. og 19. mål i Tippeligaen.

- Scoret jeg? Det husker jeg ikke. Jeg husker i det hele tatt lite av kampen, sier Andreas til Dagbladet.

I går kveld ble Lund sendt på sykehus for røntgenundersøkelse. Klubblege Kjell Erik Strømskag har konstatert en middels alvorlig hjernerystelse.

Moldes helsepersonell tar hjernerystelsen alvorlig, og i natt satt Strømskag og fysioterapeut Leif-Arne Lystad ved siden av senga til Lund på hotellet i Oslo.

- Det er vanlig prosedyre at han blir vekt om natta, slik at han ikke faller i en for dyp søvn, sier Strømskag.

To dager til kamp

Molde kan i hvert fall glede seg over at Lund ikke besvimte. Da ville han definitivt vært tapt for tirsdag.

- Men det omfattende hukommelsestapet er bekymrende. Det er veldig kort tid til tirsdag. Dette er veldig ubeleilig, sier Strømskog.

Molde-legen understreker at ingen fotballkamp er viktigere enn Lunds egen helse.

- Er vi i det minste tvil, spiller ikke Andreas, sier Strømskag.

Da Dagbladet snakket med Andreas Lund i går kveld var han fortsatt småforvirret. Han har vært plaget av en kneskade i sommer, og vil gjerne vise seg fram i Champions League.

- Jeg håper virkelig dette går bra, sier Andreas.